Benim büyümesi tehlikeli midir?

İçindekiler:

  1. Benim büyümesi tehlikeli midir?
  2. Yaş büyüdükçe ben büyür mü?
  3. Ben büyümesi normal mi?
  4. Ben niye büyür?
  5. Benler kaç yaşına kadar çıkar?

Benim büyümesi tehlikeli midir?

Boyutları giderek büyüyen benlerde melanomdan şüphelenebilir. Bendeki renk değişimi de iyi gözlemlenmeli. Eğer vücutta bu özelliklerde bir ben görülürse hemen bir deri hastalıkları uzmanına başvurulmalı. Tedavi edilmeyen deri kanserleri hızlıca akciğerlere, karaciğere ya da beyne yayılabilir.

Yaş büyüdükçe ben büyür mü?

Çocukluk çağı ve adölesan dönemde benlerin çıkması normaldir. Çocuk büyüdükçe benler de büyür. Bazıları koyulaşır, bazıların da rengi açılır. Bu değişiklikler çocuklarda beklenen normal olaylardır ve genellikle melanom bulgusu değildir.

Ben büyümesi normal mi?

Benlerin aniden büyümesi yada sayıca aniden artması önemli bir alarm belirtisi olarak görülmesi gerekir. Benlerin ani artışı veya düzensiz gelişmesi mutlaka dikkate alınmalıdır.” Vücuttaki her renkli noktayı ya da kabarıklığı ben olarak adlandırmamak gerekiyor.

Ben niye büyür?

Oluşumlarında genetik faktörlerin yanı sıra güneş ışığı ya da solaryum gibi dış etkenler de neden olabiliyor. Bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullanımı ve gebelik gibi hormonal faktörler de ben artışında büyük rol oynuyor.

Benler kaç yaşına kadar çıkar?

Vücutta ben gelişiminin 30 yaşına kadar olabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Onur Çapkan, özellikle 20 santimin üstü benlerin daha fazla kanser riski taşımasından dolayı yakından takip edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.