Egzoz emisyonu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Egzoz emisyonu ne işe yarar?
  2. Araçlarda emisyon ne demek?
  3. Egzoz emisyon pulu nedir?
  4. Egzoz emisyon değerleri ne olmalı?
  5. Tüplü Araç muayenesinde nelere bakılır?
  6. Araç egzoz muayene nedir?
  7. Egzoz emisyon pulu nereden alınır?
  8. Egzoz emisyon pulu zorunlu mu?
  9. Egzoz emisyon değerleri neden yüksek çıkar?
  10. Araç muayenesinde lpg tankı nasıl olmalı?
  11. Egzos emisyon yapılmazsa ne olur?

Egzoz emisyonu ne işe yarar?

Trafikte seyir halinde olan araçların egzozlarından çıkan gazların neden olduğu hava kirliliğinin önüne geçmek ve zararlı etkilerin çevreye zarar vermemesi için yapılan ölçümlere Egzoz Gazı Muayenesi (Emisyon testi) adı verilir. ... Emisyon ölçümü de bu gazları belli bir sınırın altında tutmak için yapılıyor.

Araçlarda emisyon ne demek?

Emisyon, bir aracın yarattığı hava kirliliğini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. ... Yapılan muayene sonucunda araç sahiplerine egzoz gazı emisyon ruhsatı ve egzoz gazı emisyon pulu verilir.

Egzoz emisyon pulu nedir?

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan Egzoz Gazı Emisyonları'nın kontrolüne dair hazırlanan yönetmelik gereğince yapılır. ... Ayrıca bu ölçümler sonrasında belirlenen sınırlar içinde kalan taşıtlara Egzoz Gazı Emisyon Pulu verilir.

Egzoz emisyon değerleri ne olmalı?

Dizel motorlu taşıtlarda, absorpsiyon katsayısı Normal emişli dizel motorlarda 2,5 m-1, Aşırı doldurmalı dizel motorlarda ( Turbo Şarjlı ) 3, yılından sonra üretilmiş dizel motorlarda 1,5 m-1 sınır değeri geçemeyecek.

Tüplü Araç muayenesinde nelere bakılır?

Egzoz Muayenesinin Uygulanma Biçimi Egzozdan çıkan dumanın kalitesi, yoğunluğu iyi saptanmalı ve muayenesi yapılarak çevreye verdiği zararın önüne geçilmesi gerekmektedir. Her ülkeye göre farklılık gösteren muayene biçiminde amaç, yanmamış hidro karbon ve karbon monoksite bakılması denilebilir.

Araç egzoz muayene nedir?

Trafikte her geçen gün artan araçlar nedeniyle yayılan egzoz gazı, hem çevreye hem de sağlığa zararlı. Bu evraklarla birlikte muayenenizi yaptırıp, yapılan egzoz ölçümü sonucunda Egzoz Gazı Emisyon Pulu ile Egzoz Gazı Emisyon ruhsatı elde edebilirsiniz. ...

Egzoz emisyon pulu nereden alınır?

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünü tüm sabit TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarında ve İzmir Konak Motosiklet Muayene İstasyonunda yaptırabilirsiniz. Gezici araç muayene istasyonlarımız, bulunduğu lokasyonda sabit egzoz gazı emisyon ölçümü hizmeti vermeye yetkili kurum varsa bu hizmeti verememektedir.

Egzoz emisyon pulu zorunlu mu?

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜVTÜRK'ün ortak çalışmaları neticesinde yeni yayınlanan yönetmeliğe göre; tüm motorlu taşıtlar için egzoz emisyon ölçümü zorunludur. Yaptırılmadığı takdirde araçlar "ağır kusurlu" sayılmaktadır.

Egzoz emisyon değerleri neden yüksek çıkar?

Egzoz Emisyon Değerlerinin Yüksek Olma Sebepleri Aracınızın oksijen sensörünün arızalı olması, lpg ayarının düzgün yapılmamış olması, yakıt enjektörlerinin bozuk olması durumunda da zengin karışım adı verilen fazla yakıt az hava gönderimi sonucu emisyon değerleri yükselebilir.

Araç muayenesinde lpg tankı nasıl olmalı?

LPG'li Araç Muayene Şartları Neye Göre Belirler? LGP tanklarına sahip araçlarda yakıt sisteminin sızdırma yapmaması gerekir. Tüm ünitelerin doğru ve güvenli bir şekilde takılmış olması, ayrı olarak tip onayları bulunması da istenir. Çalışamaz durumda olan hiçbir parçanın olmaması da gereklilikler arasındadır.

Egzos emisyon yapılmazsa ne olur?

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri 2.067 Türk Lirası cezai işleme tabiidir. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan ve standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri 3.791 Türk Lirası cezai işleme tabiidir.