Kürtaj Öldürür mü?

İçindekiler:

  1. Kürtaj Öldürür mü?
  2. Kürtaj sicile geçer mi?
  3. Kürtaj da ölüm riski ne kadar?
  4. Kürtaj ne kadar süre içinde yapılır?
  5. Iki kere kürtaj olunur mu?

Kürtaj Öldürür mü?

Gelişmiş ülkelerde yapılan yasal kürtaj tıptaki en güvenli prosedürlerdendir. Örneğin ABD'de kürtajdan ölüm oranı 100.000 vakada 0,7'dir; bu kürtajın doğum yapmaya göre 13 kat daha güvenli olduğu anlamına gelmektedir. Kürtajla alakalı ölüm oranı hamileliğin ilerlemesiyle artsa da, 21. haftaya kadar doğumdan daha azdır.

Kürtaj sicile geçer mi?

Özel hastanede kürtaj kayıtlara geçer mi sorusunun cevabı evet yapılan kürtajlar kayda geçilmektedir. Özel bir hastanede yaptırdığınız kürtaj işleminin sicil kayıtları saklanmaktadır. Özel hastaneler de kürtaj işlemi geçiren hastanın her işlem 3.tarafa paylaşılmayacak şekilde gizli bir ortamda saklanmaktadır.

Kürtaj da ölüm riski ne kadar?

Annede herhangi bir komplikasyon gelişmediği sürece, kürtajın ölüm riski bulunmaz.

Kürtaj ne kadar süre içinde yapılır?

Kürtajın (tıbbi tahliye) yasal süresi son adet tarihinin ilk gününden itibaren sayıldığında 10 haftadır. Ancak döllenmenin erken olması durumunda bu süre hiç farkında olmadan aşılabilir. Bu nedenle istenmeyen gebeliklerde son haftanın beklenmemesi gerekir.

Iki kere kürtaj olunur mu?

Kaç kez kürtaj olunabilir? Bu konuda sayı olarak bir sınırlama yoktur. Ancak her cerrahi müdahalede olduğu gibi kürtajda da fazla kere gereksiz yaomaktan kaçınmak gerekir, bunun için dikkatli korunmak en önemli kuraldır.