Yeşil erik hangi vitamin?

İçindekiler:

  1. Yeşil erik hangi vitamin?
  2. Kırmızı erik hangi vitamin?
  3. Siyah erik hangi vitamin?
  4. Yeşil erik nelere faydalıdır?
  5. Siyah erik nelere iyi gelir?
  6. Siyah erik hoşafı neye iyi gelir?

Yeşil erik hangi vitamin?

Erik; A, B ve C vitamini, bakır, potasyum, fosfor ve demirin iyi bir kaynağıdır. İçeriğindeki B vitamini sayesinde sinir sistemini güçlendirir, kansızlığı giderir. İçeriğindeki potasyum, böbreklerin çalışmasını destekler.

Kırmızı erik hangi vitamin?

Erik bulunan vitaminler; A, C, E, K, niasin vitaminlerine sahiptir. Ayrıca kalsiyum, magnezyum, fosfor, folat, çinko, bakır, demir, potasyum ve manganez mineralleri içerir. 100 gr kırmızı erik kalori ve besin değeri; 45 kalori, 87,2 gr su, 1 gr besin lifi içermektedir.

Siyah erik hangi vitamin?

- C vitamini açısından zengin olması ile güçlü bir bağışıklık sistemi sunar. - Lif açısından zengindir ve böylece sindirim sistemini güçlendirir. - Bol miktarda potasyum bulunur ve böylece kan basıncını dengelerken kalbi korur. - Kansere karşı önleyici bir etkisi vardır ve kanser hücrelerinin yayılımını engeller.

Yeşil erik nelere faydalıdır?

* Yeşil erik yüksek miktarda antioksidan içerdiği için beyin ve kan da yağ iç zarının zarar görmesini önler. * K vitamini ve magnezyum sayesinde kemiklerin güçlenmesini sağlar. * Bağışıklık sistemini güçlendirir. * Anemi hastalığına fayda sağlar, kansızlığı giderir.

Siyah erik nelere iyi gelir?

Kara Eriğin 6 Faydası
  1. C Vitamini Kaynağıdır. İçerdiği bol miktarda C vitamini sayesinde size güçlü bir bağışıklık sistemi hediye eder. ...
  2. Lifli Meyvelerin Başında Gelir. Bu özelliği sayesinde kabızlık gibi problemlerin yok olmasına yardımcı olur. ...
  3. Kalbi Korur. ...
  4. Kanserden Korur. ...
  5. Güçlü Bir Antioksidandır. ...
  6. Enerji Verir.

Siyah erik hoşafı neye iyi gelir?

Kara erik hoşafı kansere ve yaşlanmaya karşı etkili oluyor. Yaz aylarında sıklıkla tüketilmesi gereken ev yapımı hoşaf adeta bir vitamin deposu ve özellikle yaşlanma ile kansere karşı savaş açıyor. Kara erik hoşafı kansere ve yaşlanmaya karşı koruyor.