Göze olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Göze olmak ne demek?
  2. En gözde olmak ne demek?
  3. Göz göz olmuş ne demek?
  4. Dürtü nedir nedir?
  5. Klam ve stran nedir?
  6. Helbest Kürtçe ne demek?

Göze olmak ne demek?

TDK'ya göre göze almak deyimini, 'Bir durum karşısında her türlü zararı ve tehlikeyi baştan kabul etmek' şeklinde ifade etmek mümkün. Göze Almak Deyiminin Anlamı Nedir? İnsanlar bir iş veya farklı bir durum nedeniyle karşılaşacağı riskleri ve tehlikeyi bilerek bunu kabul eder.

En gözde olmak ne demek?

Benzerleri arasında nitelikleri sebebiyle üstün tutulan, beğenilen, önem verilen (kimse veya şey), favori. 2. Önemli bir kimsenin beğendiği kadın.

Göz göz olmuş ne demek?

Çok duyduğunuz bu terim ne büyük acıları ne de size nazar değdiğini anlatmaktadır. Mutfakta, göz göz olmak; puding, muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerlerinde küçük küçük oyukların oluşmasıdır.

Dürtü nedir nedir?

Dürtü kısaca nedir? Bedensel veya ruhsal dengenin değişmesi sonucu ortaya çıkan ve canlıyı türlü tepkilere sürükleyebilen içten gelen gerilim. Kaynağı duygulanım olan ve bilinçle herhangi bir ilişkisi bulunmayan güçlü neden ya da güdü.

Klam ve stran nedir?

[3]Kilam, insanın acısını, ümidini, duygusunu kısacası insanın hayat döngüsünü sanatlı uzun manzum hikâyeleri halinde anlatan, uzun hava veya ağıt da denilebilecek bir türdür. Stran ise Kürtçe'de türkü demektir.

Helbest Kürtçe ne demek?

Helbest ismi şiir anlamına gelmektedir.