Citalopram ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Citalopram ne işe yarar?
  2. Antidepresanlar birden bırakılırsa ne olur?
  3. Cipram hangi durumlarda kullanılır?
  4. Ataraks ne işe yarar?
  5. Cipralex kaç mg kullanılır?
  6. Yoksunluk sendromu belirtileri nelerdir?
  7. Prozac hemen bırakılır mı?

Citalopram ne işe yarar?

Endikasyonları Depresyon tedavisi ve relaps / reküransların önlenmesi, agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu ve Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) tedavisinde kullanılır.

Antidepresanlar birden bırakılırsa ne olur?

Diğer ilaçlar gibi antideprasanlar aniden bırakılırsa yoksunluk belirtileri ortaya çıkar. En sık görülen belirtiler baş dönmesi, dengesiz yürüme, yorgunluk ve baş ağrısıdır. Ayrıca hastalık kısa bir süre tekrar nüksedebilir. Depresyon ve aşırı sinirlilik görülebilir.

Cipram hangi durumlarda kullanılır?

Ayrıca, CIPRAM tekrarlayan depresyonu olan hastalarda yeni depresif nöbetlerin oluşumunu önlemek üzere uzun dönem tedavide kullanılır. CIPRAM, panik atak eğilimi olan hastalarda ve obsesif kompulsif (saplantı-zorlantı) bozukluğu (OKB) olan hastalarda belirtilerin hafifletilmesinde yararlıdır.

Ataraks ne işe yarar?

ATARAX, ruhsal sıkıntıyı, huzursuzluk halini ve kaygıyı gideren, kaşıntının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ATARAX; - erişkinlerde anksiyete (kaygı) bozukluklarının belirtilerinin tedavisinde, - kaşıntı belirtisinin tedavisinde, - cerrahi girişimler için ameliyattan önce ön tedavide kullanılır.

Cipralex kaç mg kullanılır?

Depresyon CIPRALEX'in tavsiye edilen dozu günde tek doz 10 mg'dır. Doz doktorunuz tarafından günde en fazla 20 mg'a yükseltilebilir.

Yoksunluk sendromu belirtileri nelerdir?

Belirtiler
  • Bağımlılık yapan maddenin alınamaması sonucu.
  • Aşırı sıkıntı (anksiete ve depresyon)
  • Uyumsuzluk ve şiddete eğilim (agresyon)
  • Bulantı ve kusma.
  • İshal (diyare)
  • Karında kramplar.
  • Ataksi.
  • Uykusuzluk.
Daha fazla öğe...

Prozac hemen bırakılır mı?

Yaygın olarak mide bulantısı, baş ağrısı ve uyku sorunu görülür. Ancak bu yan etkiler genellikle hafif seyreder ve birkaç hafta içerisinde geçerler. Prozac kullanmayı, kendinizi iyi hissetmeye başladığınızda bırakamazsınız.