Münferit kelimesi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Münferit kelimesi ne anlama gelir?
  2. Münferit bir olay nedir?
  3. Münferit yetkili ne demek?
  4. Piyade münferit ne demek?
  5. Müşterek ve münferiden ne demek?
  6. TDK münhasır ne demek?
  7. Münferit döşeme nedir?
  8. Münferiden yetkili ne demek?
  9. Münferit acemi birliği kaç gün?
  10. Müştereken temsil ne demek?

Münferit kelimesi ne anlama gelir?

TDK Sözlüğünde münferidin anlamı; 'Tek, ayrı, kendi başına olan' olarak yer almaktadır. İfade edilen örnek cümlesi ise; ''Ama bu münferit hayranlıklar aldatmamalı bizi.'' Cemil Meriç'in cümlesinin alıntısı ile TDK'da yer almaktadır.

Münferit bir olay nedir?

Ayrı tutulması gereken, genelleştirilemeyen olaylara “münferit” diyoruz. Münferit olay, herhangi bir grubun ya da çokluğun fikirlerini ve eylemlerini temsil etmez. Bu nedenle, “istisnai”dir; ayrıktır, kural dışıdır. Eskiden “meczup” sözcüğü çok sık kullanılırdı.

Münferit yetkili ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir.

Piyade münferit ne demek?

münferit asker aslında ayrı tutulan veya geri hizmette tutulan demektir. acemilik yapılan bölükte bir takım seçmeler sonucu tim'ler oluşturulur. çeşitli nedenlerle bu timlere giremeyenler, münferit olarak ayrı tutulur. münferit olanların çoğunluğu usta birliklerini batıda yaparlar. münferit olup askerliği doğu ...

Müşterek ve münferiden ne demek?

İmza sirkülerinde, yetkinin başlangıç tarihi olmalıdır. ... İmza sirkülerinde yetkili/temsilci birden fazla ise, yetkinin kullanım şekli - münferiden (tek başına) - müştereken (diğer temsilcilerle birlikte) mutlaka yazılmış olmalıdır.

TDK münhasır ne demek?

sf. 1. Bir kimse veya bir şey için ayrılmış, mahsus: “Onu yalnız ince hastalığa münhasır zanneder, başka hastalıklara aldırmadığı hâlde, veremliden son derece çekinirdi.” -R. N. Güntekin. 2. Sınırlanmış, sınırlı: Harp yalnız Avrupa'ya münhasır kalmadı.

Münferit döşeme nedir?

Tekil Temel (Münferit): Münferit veya ayak temel de denilen bu temeller, temel zemininin orta sertlikte ve bina ağırlığının daha az olması durumlarında uygulanır. ... Burada bina, zemini tamamen örten ve tersine çalışan bir döşeme üzerine oturtulur.

Münferiden yetkili ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir.

Münferit acemi birliği kaç gün?

Acemi birliği süreleri 28 gün olarak belirlenmiştir. Bu süre zarfından sonra çeşitli komutanlıklara yetenek ve ilgi alanlarına göre dağıtımlar teker teker yapılacaktır.

Müştereken temsil ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir. Bu tür şirketlerde ortaklaşa kurulduğu için tek kişinin imzası yeterli değildir.