Öğretmen adayı ne demek?

İçindekiler:

  1. Öğretmen adayı ne demek?
  2. Aday öğretmene ders verilir mi?
  3. Dershanede stajyer öğretmen ne yapar?
  4. Öğretmen en fazla ne kadar maaş alır?

Öğretmen adayı ne demek?

eğitim fakültesi'nden mezun olup, kamu personeli seçme sınavı'nı geçen bir öğretmenin atandıktan sonraki bir yıllık stajerlik döneminde adlandırıldığı isimdir. 2009 yılında meb kadrolarında göreve başlamama rağmen 2012 yılında hala beni de kapsayan öğretmenlik tipidir. ...

Aday öğretmene ders verilir mi?

Her ne kadar ilgili yönetmeliğe göre 'aday öğretmenlere yetiştirme sürecinden bağımsız olarak ders, etüt, nöbet vb. görevler verilemez.'denilse de bir çok okulda aday öğretmenler derslere yalnız girmektedir. Aday öğretmenlere nöbet görevi de verilmektedir.

Dershanede stajyer öğretmen ne yapar?

Stajyer öğretmen, öğretmenlik alanındaki eğitimlerini tamamlama aşaması sonrasında, eğitim kurumlarında, ders ücreti karşılığında görev yapan kişidir. ... Stajyer öğretmen bu süre içerisinde temel eğitim, uygulamalı eğitim ve hazırlayıcı eğitim alır.

Öğretmen en fazla ne kadar maaş alır?

Öğretmenler, 15 Ocak tarihinde hesaplara ne kadar maaş yatacağını aramaya başladı. Öğretmenler, yılın ilk dönemlerinde yüzde 15 'lik vergi dilimine giriyor. Bu nedenle 2020 Temmuz ile 2020 Aralık arasında 4369 lira maaş aldı. 2021 Ocak ayı ile Temmuz ayı arasında ise öğretmenler lira alacak.