DLL dosyalari nasil açilir?

İçindekiler:

  1. DLL dosyalari nasil açilir?
  2. DLL dosya uzantısı nedir?
  3. Bilgisayarda DLL nedir?
  4. Dll sorunu nedir?

DLL dosyalari nasil açilir?

Windows 7 veya daha üst bir sürüm kullanıyorsan yeni DLL dosyasının içinde bulunduğu klasörü aç, Shift tuşuna basılı tut, dosyada sağ tıkla ve "Komut penceresini buradan aç"ı seç. Komut İstemi doğrudan o klasörde açılır. regsvr32 dlladı .dll yazıp Enter'a bas. DLL dosyası böylece Windows Kayıt Defteri'ne eklenir.

DLL dosya uzantısı nedir?

DLL dosyası Türkçede Dinamik Bağlantı Kütüphanesi anlamına karşılık gelen bir dosya türüdür. DLL dosyaları bilgisayarlarda bulunan farklı programlar tarafından okunan ve kullanılan dosyalardır.

Bilgisayarda DLL nedir?

DLL, aynı anda birden fazla program tarafından kullanılabilen kod ve veri içeren bir kitaplıktır. Örneğin, Windows işletim sistemlerinde, Comdlg32 DLL ortak iletişim kutusuyla ilgili işlevleri gerçekleştirir. Bu nedenle, her program iletişim kutusu uygulamak için bu DLL'de bulunan Aç işlevini kullanabilir.

Dll sorunu nedir?

dll dosyalarını indirirken bazı yerlerde önemli yanlışlıklar yapar. Bu nedenle de msvcr100.dll hatası ortaya çıkar. İşletim sistemi 32 BİT ise, indirme sırasında dll dosyasını 32 BİT, İşletim sistemi 64 BİT ise de, indirilen dll dosyasının da 64 BİT olarak indirildiğinden kesinlikle emin olmanız gerekir.