Sararmış tırnak nedir?

İçindekiler:

  1. Sararmış tırnak nedir?
  2. Tırnak sararması için ne yapılmalı?
  3. Tırnak sararması neden kaynaklanır?
  4. Tırnak üzerindeki çizgiler neden olur?
  5. Ayak tırnağı neden kararır?

Sararmış tırnak nedir?

Sarı tırnak sendromu dediğimiz bu durumda tırnak büyümesi durur. Bu durum da tırnağın kalınlaşmasına ve sararmasına neden olur. Tırnakların sarı renkli olmasının en sık karşılaşılan nedeni mantar enfeksiyonudur. Enfeksiyon ilerleyip kötüleştikçe; tırnak kalınlaşır ve ufalanır.

Tırnak sararması için ne yapılmalı?

Bir limonu ikiye kesin ve suyunu sıkın. Üzerine ılık su ekleyerek tırnaklarınızı beş dakika bu suyun içinde tutun. Ardından limonla tırnaklarınızı ovun ve işlemi tamamlayın. Ayrıca limon tırnakları güçlendirerek kırılmasını da engelleyecektir.

Tırnak sararması neden kaynaklanır?

Tırnak sararması genellikle oje kullanımı nedeniyle meydana gelir. Ancak çeşitli enfeksiyonlar, tırnak mantarı ve şeker hastalığı gibi rahatsızlıklar da tırnak sararmasına neden olabilir.

Tırnak üzerindeki çizgiler neden olur?

Tırnak çizgileri her yaşta ortaya çıkabilir ve çoğu zaman belirli bir tedavi gerektirmez. Çözüm yaşam tarzında, özellikle diyette bir iyileşmedir. Bunun nedeni, çizgilerin arkasındaki nedenin genellikle besin eksiklikleri olmasıdır. Tırnakların bozulmasıyla ilgili diğer en büyük etken de susuzluk ve nem eksikliğidir.

Ayak tırnağı neden kararır?

Tekrarlayan Travma Siyah tırnaklar için en sık görülen faktör koşma veya herhangi bir uygun olmayan ayakkabı giymekten kaynaklanan tekrarlanan travmadır. Bir siyah tırnak bir antrenmandan kısa bir süre sonra, çok sıkı ya da çok gevşek ayakkabılarla geçirilen bir günden sonra ortaya çıkarsa bunun nedeni budur.