Marullu patates salatası olur mu?

İçindekiler:

  1. Marullu patates salatası olur mu?
  2. Patatesli marul salatası nasıl yapılır?
  3. Patates salatasına yeşil soğan konur mu?
  4. Patates salatasına kuru soğan nasıl doğranır?
  5. Patates salatasına soğan konur mu?

Marullu patates salatası olur mu?

Patatesleri kabuklarını soyup doğrayalım. Daha sonra patateslerimizi haşlayalım. Daha sonra haşlanmış patatesimizin üzerine ince kesilmiş ve tuzla ovulmuş soğanları ekleyelim. Marul, maydanoz, rendelenmiş havuç, doğranmış biber ve domates ilave edilir.

Patatesli marul salatası nasıl yapılır?

Haşlanmış patatesler küp küp doğrayın ve büyük bir kasenin içine koyun. Üzerine minik minik kıydığınız maydanozu ve yeşil soğanı koyup, baharatlarını ve tuzunu da ilave edin. Son olarak göz kararı zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tabağa alınan patates salatası servis için hazırdır.

Patates salatasına yeşil soğan konur mu?

Patatesleri haşlayıp soyalım biraz iri şekilde doğrayalım. Marulları ince şekilde doğrayalım soğanları da maydanoz ve yeşil soğanı doğrayalım.

Patates salatasına kuru soğan nasıl doğranır?

Patatesleri haşlayıp soğuduktan sonra soyup eşit boyutlarda büyükçe küpler halinde doğruyoruz. Kuru soğanımızı piyazlık (ay şeklinde) doğrayıp acısını çıkartmak ve yumuşatmak amacıyla tuzla ovuyoruz ve sonrasında yıkayıp suyunu süzüyoruz.

Patates salatasına soğan konur mu?

Klasik patates salatasının ana malzemesi haşlanmış patates, taze ya da kuru soğan, maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, toz ya da pul kırmızı biber, karabiber gibi baharatlardır.