İnternet ne gibi yararlar sağlar?

İçindekiler:

  1. İnternet ne gibi yararlar sağlar?
  2. İnternet kullanımı gençler için yararları nelerdir?
  3. Internet ve sosyal medya bağımlılığı nedir?
  4. Sosyal medya bağımlılığının zararları nelerdir?

İnternet ne gibi yararlar sağlar?

Güncel Haber ve Bilgi Sağlama: İnternetin dünyada en büyük etkisi, bilgiye ve habere anında ulaşma imkânı sunmasıdır. Öyle ki, İnternet sayesinde dünyanın en ücra köşesinde dahi gelişmelerden anlık haberdar olmak mümkündür. Hatta herkesin bir muhabir gibi gelişmeleri paylaşma imkânı bulunmaktadır.

İnternet kullanımı gençler için yararları nelerdir?

İnternetin Yararları/Sunduğu Avantajlar İnternet, bilgiye erişimde ve meslek yaşamına hazırlanmada yardımcı oluyor. İnsanlar arası ilişkilerde yeni iletişim ve değiş-tokuş biçimleri sunuyor. • Heyecan veren hikayeler ve başka dünyalara bakış olanağı sunuyor. • Can sıkıntısını gideriyor ve insanları rahatlatıyor.

Internet ve sosyal medya bağımlılığı nedir?

Maryland Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma sonucuna göre sosyal medya bağımlılığı; insanların sosyal medyadan uzak kaldığında panik yaşamaları, strese girmeleri, yalnız ve güvensiz hissetmeleridir. Günümüzde sadece tek bir akıllı telefondan kullanılan sosyal medya oranı 7.4'tür.

Sosyal medya bağımlılığının zararları nelerdir?

Sosyal medya bağımlılığının en önemli zararlarından birinin de kişilerin sosyal hayatlarında ki sorumluluklarını aksattığını ifade eden Psikolog Özdede, “İş ve çalışma alanındaki aksamalar, olumsuz bir izlenim, performans düşüşü, yetersizlik hissi ve iş kaybına kadar uzanan birçok sonuca neden olabilir.