Ergenlerde vücut çatlakları neden olur?

İçindekiler:

  1. Ergenlerde vücut çatlakları neden olur?
  2. Ergenlik döneminde vücuttaki çatlaklar geçer mi?
  3. Çatlakların geçmesi mümkün mü?
  4. Sırtta deri çatlağı neden olur?
  5. Çatlak tedavisi kaç yaşında başlar?
  6. Deri çatlakları erkek neden olur?

Ergenlerde vücut çatlakları neden olur?

Ergenlik döneminde vücut büyük değişikliklere uğrar. Gerek genetik olarak gerekse hormonal ve mekanik olarak değişiklikler meydana gelir. Vücudun hızlı kilo alıp vermesi ve diğer nedenler deri altında bir gerilme yaratarak çatlakları oluşturur.

Ergenlik döneminde vücuttaki çatlaklar geçer mi?

Ciltte @ ile € arasında iyileşmektedir, cilt yapınıza göre  ile • kadar düzelme gözlenmektedir. 25 yaşındayım. Vücudumda ergenlik döneminde, yani neredeyse 10 yıl önce oluşmuş çatlaklar var.

Çatlakların geçmesi mümkün mü?

Güzelliğe gölge düşüren çatlakların tedavisi en zor ama artık mümkün. Başarı oranı yüzde yüzü yakalayamasa da yüzde 80'lere ulaşmış durumda. Çatlaklar daha çok kilo alıp verme, hamilelik, hormon değişimleri gibi durumlarda ortaya çıkıyor.

Sırtta deri çatlağı neden olur?

Derinin altındaki kas ve yağlar deriden daha hızlı büyüdüğü zaman çatlaklar oluşmaya başlar. En çok kol, karın, kalça, basenler ve sırtta görünen çatlakların en önemli sebeplerinden biri ergenliktir. Hızlı büyüme, uzama ve kilo alma dönemi hem kızlar hem de erkeklerde çatlaklara sebep olur.

Çatlak tedavisi kaç yaşında başlar?

Çatlak tedavisinin 18-19 yaşından önce yapılmasını önermiyoruz. Çünkü çatlaklar ergenlik dönemindeki hormonal etkenler nedeniyle oluşur. Bu dönem tamamlamadan tedavi yapıldığında sonrasında yeni çatlaklar oluşabileceği için tedaviden sonuç almak zorlaşır.

Deri çatlakları erkek neden olur?

Aşırı kilo alıp verme, ergenlik dönemi kas yapısının gelişmesi, vücut geliştirme gibi durumlarda vücutta belli yerlerde çatlaklar görülür. Çatlak oluşmasının başka bir sebebi de hormonlardır. Hormonal değişim sonucu kişide deri çatlağı görülebilir. Deri çatlağı oluşumu kilo ile ilişkilendirilmiştir.