Umuroğulları kimlerdir?

İçindekiler:

  1. Umuroğulları kimlerdir?
  2. Kızıl Bey oğlu Umur Bey kimdir?
  3. Osmanlı'da Umur Bey kimdir?
  4. Kuruluş Osman da Malhun Hatun kim?
  5. Umurbey ne zaman öldü?
  6. Umur Bey öldü mü?
  7. Saruhanoğulları kim tarafından alındı?
  8. Isfendiyaroğulları kim tarafından alındı?
  9. Tarihte yavlak Hasan Kimdir?
  10. Osman Gazi Malhun Hatun ne zaman evlendi?

Umuroğulları kimlerdir?

Umuroğuları Beyliği, 13. Yüzyıl sonlarında Anadolu'da ortaya çıkmış Türk beyliklerinden biridir. Umuroğulları Beyliği, Umur-Han Bey'in aşireti tarafından kurulmuş bir beyliktir. Umuroğulları Beyliği, çok uzun süre yaşamadığı için tarihçiler tarafından çok fazla konu edinilmez.

Kızıl Bey oğlu Umur Bey kimdir?

Umur Bey ya da tam sanıyla Aydınoğlu Gazi Umur Bey (ö. 1348), Aydınoğulları Beyliği'nin ikinci ve en ünlü beyidir. Denizci olarak büyük şöhret kazanmış bir Türk askeri ve devlet adamıdır. Şair ve tarihçi Enverî tarafından "Düstûr-Nâme” adlı eserde hayatı destanlaştırılmış bir şekilde anlatılır.

Osmanlı'da Umur Bey kimdir?

Umur Bey ya da Aydınoğlu Gazi Umur Bey Aydınoğulları Beyliği'nin ikinci ve en ünlü beyidir. Denizci olarak bilinen bir Türk askeri ve devlet adamıdır. 1309 yılında Leşkeri-eli'nde (Aydınoğlu topraklarında) dünyaya geldi. Aydınoğulları Beyliği'nin kurucusu Aydınoğlu Mehmet Bey'in beş oğlundan ikincisidir.

Kuruluş Osman da Malhun Hatun kim?

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman'da Malhun Hatun karakterine Yıldız Çağrı Atiksoy hayat vermektedir.

Umurbey ne zaman öldü?

1348 Umur Bey/Ölüm tarihi

Umur Bey öldü mü?

1348 Umur Bey/Ölüm tarihi

Saruhanoğulları kim tarafından alındı?

Murad'ın Kosova Savaşı'nda şehid olmasından sonra Karamanoğulları'nın yanında yer alan Saruhanoğulları Beyliği, I. Bayezid tarafından 1390 yılında ele geçirildi. 1402 yılında meydana gelen Ankara Muharebesi'nden sonra Timur tarafından Anadolu Beyliklerine topraklarının geri verilmesiyle Orhan Bey'in kısa süreli ...

Isfendiyaroğulları kim tarafından alındı?

Bazı kaynaklarda Anadolu beylerinin 1435 yılında Anadolu'ya bir sefer düzenlemeyi planlayan Şahruh'u bekledikleri ve İsfendiyar Beyin Şahruh'u Anadolu'ya davet ettiği bir mektup yolladığı bilinmektedir. Ancak bu mektup II. Murad tarafından ele geçirilmiştir.

Tarihte yavlak Hasan Kimdir?

Muzaffereddin Yavlak Arslan, 1280-1292 yılları arası hüküm sürmüş Çobanoğulları beyi. Saltukname'de "Melik Muzaffereddin" olarak da anılmaktadır.

Osman Gazi Malhun Hatun ne zaman evlendi?

Malhun Hatun, Osmanlı Beyliğinin kurucusu olan Osman Gazi'nin ilk eşidir. 1299 yılında Osmanlı Beyliğinini Söğüt ve Domaniç'te kuran Osman Gazi, Malhun Hatun ile 1280 yılında evlenmiştir. Bu evlililkten Osmanlı Devletinin ikinci hükümdarı olan Orhan Gazi dünyaya gelmiştir.