Kuru cilde hangi meyve iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kuru cilde hangi meyve iyi gelir?
  2. Kuru cildi nasıl nemli tutarız?
  3. Daha nemli bir cilt için ne yapmalı?
  4. Hangi meyveler yüzü beyazlatır?
  5. Evde yüzümüzü nasıl Nemlendirebiliriz?

Kuru cilde hangi meyve iyi gelir?

Muz: Kuru ciltler için mükemmel nemlendirici özelliği olan muz; B vitamini zenginidir. Cildi besler ve yumuşamasını sağlar. Portakal: Yaşlanmayı geciktirir, sigara etkilerini azaltır. B ve C vitamini ile cildi besler.

Kuru cildi nasıl nemli tutarız?

Vücut ve yaşa uygun nemlendiriciler ile cilt yüzeyinin daima nemli kalması sağlanabilir. Duştan çıkıldıktan sonra vücut tam kurulanmadan nemlendirici sürmek de vücut suyu hapsedeceğinden kuru ciltler için en faydalı uygulamalardan biridir. Bol su içilmeli, alkol kullanımı azaltılmalıdır.

Daha nemli bir cilt için ne yapmalı?

Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı, susam yağı, badem yağı, gibi sağlıklı yağlar ile cildinizi nemlendirebilir daha parlak ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu yağların faydalarından yararlanmak için yalnızca vücudunuza dairesel hareketle masaj yaparak sürmeniz yeterlidir.

Hangi meyveler yüzü beyazlatır?

Limon, patates, C vitamini, siyah çikolata, yeşil çay, sarı ve kırmızı meyveler, soya, yulaf ezmesi gibi besinler yardımıyla cildinizi beyazlatmak mümkün. ·Limon: İçerisinde bulunan asitlerden dolayı doğal yollardan cildi açmak için kullanılabilir.

Evde yüzümüzü nasıl Nemlendirebiliriz?

Nemlendirici özelliği yüksek olan saf zeytinyağı cildin onarımını ve nemlenmesini sağlar. Yapmanız gereken tek şey bir miktar zeytinyağını cildinize sürüp 15 dakika bekletmek. Ardından cildinizi yıkayın ve durulayın. Bu pratik maske ile cildiniz neme doyar ve ince çizgilerin görünümü azalmaya başlar.