Istanbul'da Menekşe Plajı hangi semtte?

İçindekiler:

  1. Istanbul'da Menekşe Plajı hangi semtte?
  2. Istanbul Menekşe Plajı nasıl gidilir?
  3. Menekşe Plajı Temiz mı?
  4. Güneş plajı kalabalık mı?
  5. Menekşe Plajı ücreti ne kadar?
  6. Menekşenin çiçeği var mıdır?
  7. Florya Güneş Plajına metrobüsle nasıl gidilir?
  8. Florya Güneş Plajı Ücretli mi?
  9. Güneş Plajı kaç TL?
  10. Florya'da nerede denize girilir?
  11. Menekşe nasıl bir bitkidir?
  12. Menekşe ne çeşit bitkidir?
  13. Florya Plajı Giriş ücreti ne kadar?
  14. Florya Güneş Plajı nasıl girilir?
  15. Silivri nerede denize girilir?
  16. Florya Güneş Plajı giriş kaç para?
  17. Florya Güneş Plajı Ne Zaman Açılıyor 2021?

Istanbul'da Menekşe Plajı hangi semtte?

Menekşe Plajı, İstanbul ilinin Bakırköy ilçesine bağlı olan ve Florya semtinde bulunan değerli bir plajdır.

Istanbul Menekşe Plajı nasıl gidilir?

Otobüsle Gidecekler; Bakırköy Florya otobüslerine ya da Yenibosna dan kalkan dolmuşları kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da Metrobüs ile Florya durağında inip minibüs ile kolayca gidebilirsiniz. Menekşe BN1 hattını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Menekşe Plajı Temiz mı?

Menekşe plajında tatil severler sevdikleriyle birlikte doyasıya deniz, kum ve de güneşin keyfini çıkarmak şansına sahip durumdadır. ... Menekşe plajının denizinin suyu oldukça berrak, temiz ve de denizin içerisinde bulunan bazı deniz kabukları da denizin üzerinden görülebilir bir durumda olmaktadır.

Güneş plajı kalabalık mı?

Florya Güneș Plajı Hakkında; Florya Güneş Plajı, Yaz aylarında konumundan dolayı en fazla rağbet gören plajlardan birisidir desek yanlış olmaz, yaz aylarında özellikle hafta sonları çok kalabalık olmaktadır. 800 metre uzunluğundaki plajın Denizi sığ ve zaman zaman da yosunlu olduğu görülüyor.

Menekşe Plajı ücreti ne kadar?

Menekşe Plajı Giriş Ücreti Menekşe Plajının gidiş-dönüş servisinden istifade etmek isteyenlerin plaj girişi dahil ödeyecekleri toplam tutar 85 TL'dir. Kendi araçlarıyla gelecek olanların kişi başı ücreti ise 25 TL'dir. 7-10 yaş üzeri çocukların giriş ücreti 15 TL'dir. 0-7yaş arası çocuklardan ücret alınmamaktadır.

Menekşenin çiçeği var mıdır?

Yaprakları kalp şeklini andırır ve düzensiz, asimetrik (çarpık) çiçekleri bulunur. Bu çiçekleri menekşe familyasının içindeki türlerin ayırt edici özelliğidir. Çiçeklerinin rengi genellikle, çiçeğin adını verdiği menekşe rengindedir. Fakat mavi, sarı, beyaz, pembe ya da çok renkli açan türleri de bulunur.

Florya Güneş Plajına metrobüsle nasıl gidilir?

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar taraflarından geliyorsanız herhangi bir metrobüs istasyonundan Metrobüse binerek Küçükçekmece'de inip 3 dakikalık bir yürüyüş ile Marmaray'a aktarma yapınız. Marmaray ile Florya durağında indiğinizde Florya Güneş Plajı'na ulaşabilirsiniz.

Florya Güneş Plajı Ücretli mi?

Florya Güneş Plajı Giriş Ücretleri 2020 yılında kişi başı yetişkinler için Plajı giriş ücreti 25 TL iken, öğrenciler Plajı giriş ücreti 12 TL'dir. 0- 7 yaş arası çocuklar, engelli vatandaşlar plajdan ücretsiz olarak yararlanır. Giriş ücretine soyunma kabinleri duş ve tuvaletler dahil olmaktadır.

Güneş Plajı kaç TL?

Plaj giriş ücreti 15 TL, öğrenciler için ise 10 TL. 0-7 yaş ise ücretsiz yararlanabiliyor. Giriş ücretiyle şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, duş ve wc alanlarından yararlanmak mümkün.

Florya'da nerede denize girilir?

İKİ PLAJ VAR AMA... Yeşilköy Menekşe ve Florya Güneş Plajı'nda güvenle denize girilebilir.

Menekşe nasıl bir bitkidir?

Botanik Bilgi : Menekşegiller familyasından 10-40cm boyunda çokyıllık bir bitkidir.. Menekşe yetiştiği toprağa ve iklime göre çok çeşitli şekiller alan bir bitkidir. Aynı bitkinin çiçekleri farklı farklı açabilir. ... Menekşe çiçeğinin Latince ismi tricolor yani üç renkli anlamına gelen bir isimle anılır.

Menekşe ne çeşit bitkidir?

Menekşegiller familyasından olan Viola cinsini meydana getiren bitki türlerinin ortak ismine menekşe adı verilir. Çoğunlukla saksılarda yetiştirilmekte olan bitkinin yüzlerce çeşidi bulunmaktadır. Doğal olarak aydınlanan bölgelerin gölge alanlarında ve nemli ortamlara yetiştirilmektedir.

Florya Plajı Giriş ücreti ne kadar?

Plaja giriş ücreti yetişkinler için 2021 yılı itibariyle kişi başı 25 TL, öğrenciler için ise 10 TL. 0-7 yaş arası çocuklar ile engelli vatandaşlar ve engelli vatandaşlarımızın bir refakatçisi plajdan ücretsiz yararlanabiliyor. Giriş ücretine soyunma kabinleri, duş ve tuvalet alanlarının kullanımı dahil.

Florya Güneş Plajı nasıl girilir?

Toplu taşıma araçları ile gitmek isteyen kişiler için Bakırköy Florya otobüslerine ya da Yenibosna'dan Florya tarafında kalkan dolmuşları kullanılarak Florya Güneş plajına ulaşılabilir. Metrobüsten Florya durağından indikten sonra plaja ulaşım yürüme mesafesinde olur.

Silivri nerede denize girilir?

Silivri denizi sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından sıkça tercih edilmekle birlikte yüzme bilmeyenler için de güvenlidir. Silivri Plajı'nın yanı sıra Semizkum Plajı, Papatya Plajı, Gümüşkaya Plajı ilçede denizin tadını çıkarabileceğiniz, kumsalda güneşlenip dinlenebileceğiniz en iyi plajlar arasındadır.

Florya Güneş Plajı giriş kaç para?

Plaja giriş ücreti yetişkinler için 2021 yılı itibariyle kişi başı 25 TL, öğrenciler için ise 10 TL. 0-7 yaş arası çocuklar ile engelli vatandaşlar ve engelli vatandaşlarımızın bir refakatçisi plajdan ücretsiz yararlanabiliyor. Giriş ücretine soyunma kabinleri, duş ve tuvalet alanlarının kullanımı dahil.

Florya Güneş Plajı Ne Zaman Açılıyor 2021?

İstanbulluların denize hasretini sona erdiren Avrupa ve Anadolu yakasındaki plajlar, 15 Haziran 2021'den itibaren hizmet vermeye başlıyor.