Cuma günü hangi duayı okumalı?

İçindekiler:

  1. Cuma günü hangi duayı okumalı?
  2. Cuma duası nedir?
  3. Cuma saatinde ne okunur?
  4. Cuma günü dua nasıl edilir?
  5. Cuma duasını verir misin?
  6. Cuma Suresi neye iyi gelir?
  7. Cuma Suresi kaç kere okunur?

Cuma günü hangi duayı okumalı?

Cuma Günü ”YA VELİYYÜ YA ALLAH” esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur. Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN” (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir. Cuma günü Sabah 'YA-RAKİB esması (312) defa zikrederek istegini Allah'a bildirirsen isteğin kabul olur.

Cuma duası nedir?

Cuma Duası Anlamı (Diyanet Meali) Ey Gani,hamid,Mübdi,Mu'id,Rahman ve Vedud olan Allah'ım! Beni halal ettiklerinel iktifa ettir.Haramlara düşürme,Fadlınla ihsan ederek beni Senden başkasına muhtaç etme.

Cuma saatinde ne okunur?

1- Ya Allah: Cuma günü, 100 defa 'Ya Allah' zikri çeken kişinin dilekleri kabul olur. 2- La İlahe İllalahü'l Melikü'l Hakku'l Mübin: Cuma vakti bu zikri 200 defa okuyan kişinin duaları kabul edilir. 3- Ya Veliyyü Ya Allah: Cuma vaktinde 1000 defa bu zikri çeken kişinin Allah katında istekleri tez vakitte kabul görür.

Cuma günü dua nasıl edilir?

Cuma Günü "YA VELİYYÜ YA ALLAH" esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur. Cuma günü "LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir. Cuma günü Sabah 'YA-RAKİB esması (312) defa zikrederek istegini Allah'a bildirrisen isteğin kabul olur.

Cuma duasını verir misin?

İşte cuma duası-suresi okunuşu ve anlamı... Allahümme Ya Ganiyyü,Ya Hamidü,Ya Mübdiü,Ya Mu'idü,Ya Rahimü,Ya Vedüd.Eğnini bi Halalike an Haramike ve bi Fadlike ammen sivake. Ey Gani,hamid,Mübdi,Mu'id,Rahman ve Vedud olan Allah'ım!

Cuma Suresi neye iyi gelir?

Rivayet Edildi ki: "Kısmeti kapalı olanlar, Cuma Suresini günde 3, 5 veya 7 kere okursa, kısmetleri açılır. Allahü Teala en kısa zamanda okuduğu ve devam ettiği bu sure hürmetine o kuluna kısa zamanda evlenmek nasip eder. Dargın olan eşlerin aralarının düzelmesi için de 3 veya 7 kere okunursa, eşlerin arası düzelir.

Cuma Suresi kaç kere okunur?

Cuma Suresiyle ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) Cuma Suresini okuyan kişinin Müslüman şehirlerden birinde Cuma namazına gelen ve gelmeyenlerin sayısı kadar sevap kazanacağını rivayet etmiştir. Yine alimlerin rivayetlerine göre kısmeti kapanan kişilerin Cuma Suresini 3-5 veya 7 defa okuması tavsiye edilir.