Patolojik bulgu saptanmadı ne demek?

İçindekiler:

  1. Patolojik bulgu saptanmadı ne demek?
  2. Gross hareket ne demek?
  3. Patolojiler ne demek?
  4. Patolojik durum ne demek?
  5. Gross Market ne anlama gelir?
  6. Gros Anatomi terimi nedir?
  7. Patolojik kırık ne demek?
  8. e-Nabız üzerinden biyopsi sonucu nasıl öğrenilir?
  9. Gros Anatomi terimi ne için kullanılır?
  10. Kanser patolojisi nedir?
  11. Patolojik kırık riski nedir?

Patolojik bulgu saptanmadı ne demek?

Patoloji bölümüne gönderilen örneklerde herhangi bir hastalıklı doku veya bozukluk olmaması durumunda patolojik bulguya rastlanmadı ifadesi kullanılır. Patolojik bulguya rastlanmaması her zaman kişinin sağlıklı olduğunu göstermez. Alınan örnek için kullanılan bir ifadedir.

Gross hareket ne demek?

Büyük kas gruplarının çalışmasıdır. Yani; yürümek, koşmak, tırmanmak, dans etmek, atlamak, zıplamak, yüzmek gibi hareketlerdir.

Patolojiler ne demek?

Patoloji (Tıbbi Patoloji), hastalık (Yunanca pathos) çalışması ve bilimi (Yunanca logos) kelimelerinin birleşmesi ile oluşmuş hastalıklar bilimi anlamına gelen bir sözcüktür. Ayrıca belirli bir bozukluğun tipik özellikleriyle birlikte bütününe patoloji denilebilir.

Patolojik durum ne demek?

Patoloji; hastalıklı doku ve organları inceleyen bilim dalıdır. Özellikle hastalıkla ilişkili hücre, doku ve organlardaki yapısal ve işlevsel anormalliklerin incelenmesi ve raporlanmasıyla ilgilenir. Hastalık bilimi olarak dilimize geçmiş patoloji kelimesi yunanca pathos kelimesinden türetilmiştir.

Gross Market ne anlama gelir?

Gross marketlerin tüketicilerdeki algısı 'toptan market' olduğundan ulusalda esnafa satış yapan 'toptancı marketler ' ile başlayan grossmarket modası, şimdilerde 'yerel marketlerin' dönüşüm ve yenilenmeleri ile tekrar gündeme geldi.

Gros Anatomi terimi nedir?

Makroskopik Anatomi (Gross Anatomi): İnsan yapısını gözle görülebilen şekliyle inceleyen anatomi dalıdır.

Patolojik kırık ne demek?

Kemik erimesi, omurga tümörü veya kanser metastazları omurga kemiğinin yapısını zayıflatarak, herhangi bir travma olmadan kırılmasına neden olabilir. Bu tip kırıklar patolojik kırık olarak bilinir.

e-Nabız üzerinden biyopsi sonucu nasıl öğrenilir?

BİYOPSİ SONUCU ÖĞRENME E-Devlet sistemi, e-nabız ve MHRS sisteminden giriş bilgilerinizi tamamlamalısınız. Daha sonra sonuçlarım ve tahlillerin kısmından biyopsi sonuçlarınıza erişebilirsiniz.

Gros Anatomi terimi ne için kullanılır?

1. Makroskopik Anatomi (Gross Anatomi): İnsan yapısını gözle görülebilen şekliyle inceleyen anatomi dalıdır. Vücudu oluşturan organlardan özel teknikler ile alınarak boyanan doku örneklerini mikroskop altında inceleyen bilim dalıdır.

Kanser patolojisi nedir?

Patoloji başta kanser olmak üzere birçok hastalığın kesin tanısının verilmesi üzerine yoğunlaşmış bir uzmanlık dalıdır. Patolog tarafından verilen hizmetler genellikle refere eden klinisyen aracılığıyla olur. Birçok hastanın hiç karşılaşmadığı patoloğun doktorun doktoru olma gibi bir rolü vardır.

Patolojik kırık riski nedir?

Kemiğinin yapısını zayıflatarak, herhangi bir travma olmadan kırılmasına neden olan durumlara patolojik kırık denir. Kemik erimesi, omurga tümörü veya kanser metastazları omurga kemiğinin yapısını zayıflatarak, herhangi bir travma olmadan kırılmasına neden olabilir.