Türkiyenin sondaj gemisi kaç tane?

İçindekiler:

  1. Türkiyenin sondaj gemisi kaç tane?
  2. Türkiyenin sondaj gemileri ne zaman alındı?
  3. Sondaj gemileri hangi ülkeden alındı?
  4. Sismik araştırma gemileri ne zaman alındı?
  5. Sismik ve sondaj gemilerimiz ne zaman alındı?
  6. Fatih ve Yavuz sondaj gemileri nereden alındı?
  7. Oruç Reis ne zaman alındı?
  8. Oruç Reis gemisi ne zaman alındı?
  9. Yavuz sondaj gemisi nereden satın alındı?

Türkiyenin sondaj gemisi kaç tane?

Türkiye'nin denizlerde sondaj ve araştırma yapan toplamda 5 gemisi var. Fatih, Yavuz ve Kanuni gemileri sondaj yaparken, Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis gemileri ise sismik araştırmalar için denizlerde faaliyet gösteriyor.

Türkiyenin sondaj gemileri ne zaman alındı?

Yavuz sondaj gemisi 'Milli Enerji ve Maden Politikası' kapsamında denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin artırılması amacıyla TPAO tarafından 262,5 milyon ABD doları karşılığında Ekim 2018'de satın alındı. Gemi, İspanya'nın Algeciras Limanı'ndan kalkıp 'da Marmara Denizi'ne ulaştı.

Sondaj gemileri hangi ülkeden alındı?

Tarihçe. Fatih, Güney Kore'nin Ulsan kentinde Hyundai Heavy Industries tarafından yaklaşık 860 milyon ABD dolarına inşa edildi ve 'de denize indirildi. Mart 2016'da 210 milyon $ bedelle Chalfont Shipping'e satıldı.

Sismik araştırma gemileri ne zaman alındı?

RV Barbaros Hayreddin Paşa Türk sismografik araştırma gemisi. Sahibi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından işletilmektedir. 2011 yılında Dubai'de inşa edilen gemi, 2013 yılında sismografik, özellikle de petrol ve gaz araştırmalarında kullanılmak üzere Türkiye tarafından satın alındı.

Sismik ve sondaj gemilerimiz ne zaman alındı?

Gemi, 31 Aralık 2012'de 130 milyon dolara satın alındı. İki ve üç boyutlu sismik araştırma yapabilme özelliğine sahip. Denizin 8 kilometre altındaki jeolojik yapıları inceleyebiliyor. Uzunluğu 84, genişliği 21.6 metre olan gemide bir helikopter pisti bulunuyor.

Fatih ve Yavuz sondaj gemileri nereden alındı?

Petrol sektörü kulislerinde, açık denizde petrol ve gaz aramalarıyla ilgili bir gelişme daha konuşuluyor. Buna göre TPAO, Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından yeni bir sondaj gemisi daha satın aldı. Geminin, Norveç'ten alındığı kaydediliyor.

Oruç Reis ne zaman alındı?

İlk başarıları Türk denizcilik târihinde önemli bir yeri olan Cerbe Adası, Oruç Reis tarafından 1513 yazında fethedildi. Burayı kendisine üs edinip, Doğu ve Batı Akdeniz'de pek çok gemi zaptetti. Papa'ya ait, o zamanın dev savaş gemilerini, ince tekneleriyle ele geçirmesi, şöhretini Avrupa ve dünyaya ulaştırdı.

Oruç Reis gemisi ne zaman alındı?

RV Oruç Reis, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün sahibi olduğu Türk araştırma gemisidir. Yapımına 2012'de İstanbul'da başlanan ve 2015'te tamamlanan gemiye Osmanlı denizcisi Oruç Reis'in adı verildi. Nisan 2017'de Akdeniz'de petrol ve hidrokarbon arama görevine gönderildi.

Yavuz sondaj gemisi nereden satın alındı?

2017 yılının Mayıs ayında boşta kaldı ve yeni bir kontrat bekleyerek Malezya'da kaldı. Ekim 2018'de devlete ait Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) şirketi tarafından 262,5 milyon ABD Doları karşılığında satın alındı. İspanya'nın Algeciras Limanı'na yelken açtı ve 'da Marmara Denizi'ne ulaştı.