Avokado hangi iklimde yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Avokado hangi iklimde yetiştirilir?
  2. Avokado nasıl yetiştirilir tarlada?
  3. Avakado Türkiye'de yetişir mi?
  4. Avokado hangi şartlarda yetişir?
  5. Avokado meyvesi ne zaman toplanır?

Avokado hangi iklimde yetiştirilir?

Avokadonun anavatanı Meksika'dır. Ancak yetiştirme alanı sınırlıdır. Narenciyenin yetiştiği bölgeler avokado için de elverişli olmakla birlikte soğuğa narenciyeden daha hassastır. Avokado dona çok dayanıksız bir ağaç olduğundan tropikal ve subtropikal alanlarda yetişebilir.

Avokado nasıl yetiştirilir tarlada?

Toprağın ortasına küçük bir çukur açıp içine avokado çekirdeğini, kök kısmı aşağıda toprağa doğru olacak şekilde yerleştirin. Çekirdeği toprakla kapadıktan sonra saksıyı sulayın. Toprağın her daim nemli kalmasına dikkat edin. Bir süre sonra avokadolarınızı göreceksiniz.

Avakado Türkiye'de yetişir mi?

Avokado Türkiye'de yetiştirilmeye başlamıştır. Tropikal bir meyvedir ve Türkiye'de çok da uzun zamandır yetiştirilmiyordur. Bu meyvenin asıl yetiştirildiği yer Meksika'dır. Elli üzerinde ülkede yetiştirilen çok popüler bir meyvedir.

Avokado hangi şartlarda yetişir?

Avokadolar, sıcak iklim bitkileridir ve nemi de severler. Eğer yaşadığınız yer avokado yetiştirmek için yeterince sıcak ve nemli bir iklime sahipse, bitkinizi ilerde bahçenize dikebilirsiniz. Meyve almanız ise 5 ila 13 yıl gibi bir süreyi bulabilir.

Avokado meyvesi ne zaman toplanır?

Türkiye'de az da olsa üretilen parlak, pürüzsüz yüzeye sahip avokado 15 Eylül'de, bacon ile zutana türü 15 Ekim'de, ettinger türü 1 Kasım'da, fuerte türü 1 Aralık'ta, pinkerton türü 1 Ocak'ta, hass türü de 15 Ocak'ta hasat edilmeli. Üreticiler ürünlerinin hasat zamanının geldiği meyvenin çekirdeğinden de anlayabilir.