Gaffar Okkan Diyarbakırda neler yaptı?

İçindekiler:

  1. Gaffar Okkan Diyarbakırda neler yaptı?
  2. Gaffar Okkan ı neden öldürüldü?
  3. Gaffar Okkan ne oldu?
  4. Gaffar Okkan suikastı nasıl oldu?
  5. Gaffar Okkan A Kaç kurşun isabet etti?
  6. Ali Gaffar Okkan kim vurdu?
  7. Ali Gaffar Okkan ne zaman vefat etti?
  8. Ali Gaffar Okkan aslen nereli?
  9. Gaffar Okkan suikastı kaç kişi öldü?
  10. Gaffar Okan'ın babası kimdir?

Gaffar Okkan Diyarbakırda neler yaptı?

Okkan, tarihinde Diyarbakır'ın Şehitlik semtinde makam aracıyla Emniyet Müdürlüğü'nden Valilik binasına doğru giderken silahlı bir grup tarafından pusuya düşürülmüş ve açılan ateş sonucunda beş polis memuruyla birlikte hayatını kaybetmişti. Okkan suikasta uğradığında 49 yaşındaydı.

Gaffar Okkan ı neden öldürüldü?

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası'na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflatun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde şehit edildi.

Gaffar Okkan ne oldu?

Gaffar Okkan/Öldürüldüğü tarih

Gaffar Okkan suikastı nasıl oldu?

, Diyarbakır, Türkiye Gaffar Okkan/Suikaste uğradığı tarih ve yer

Gaffar Okkan A Kaç kurşun isabet etti?

Ağır Ceza: Olay yerinde 469 adet boş kovan bulundu. Okkan'a çok yakın bir mesafeden ateş edildi ve başına 20 kadar mermi isabet etmişti. gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan terör örgütü Hizbullah üyesi Bedran Salamboğa ile ilgili gerekçeli kararını açıkladı.

Ali Gaffar Okkan kim vurdu?

Tozlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı, Albay Levent Göktaş yönetimindeki 7 kişilik Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinin öldürdüğünü iddia etti.

Ali Gaffar Okkan ne zaman vefat etti?

Gaffar Okkan/Öldürüldüğü tarih

Ali Gaffar Okkan aslen nereli?

Hayatı Ali Gaffar Okkan, Sakarya ilinin Hendek ilçesinde 1952 yılında doğdu. tarihinde Polis Koleji'nden, tarihinde Polis Akademisi'nden mezun olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne komiser yardımcısı olarak atandı.

Gaffar Okkan suikastı kaç kişi öldü?

Bu cinâyet hâlâ çözülememiş olmakla birlikte, Hizbullah tarafından işlenildiği iddia edilmektedir. Hakkında pek çok gazete yazısı ve kitap yazıldı. Ayrıca Gaffar Okkan'ın hayatını ve bu suikastı konu alan "3310 Öldürüldü" isimli kitap Emrah Gürkan tarafından kaleme alındı.

Gaffar Okan'ın babası kimdir?

Fikri Okkan Gaffar Okkan/Babalar