Çatı Katı ortak kullanım alanı mıdır?

İçindekiler:

  1. Çatı Katı ortak kullanım alanı mıdır?
  2. Sorunlu komşu nereye şikayet edilir?
  3. Komşu hakları nelerdir?
  4. Komşuluk ilişkileri ne demektir?
  5. Komşuluk nedir ve önemi?
  6. Komsularimiza yardim etmek neden onemlidir?

Çatı Katı ortak kullanım alanı mıdır?

KMK 4. maddesi gereği çatı ana taşınmazın mutlak ortak alanıdır. Yani çatı, kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında yer alır ve çatıdan tüm kat malikleri sorumlu olur. ... Ancak çatı katında apartmandan bağımsız çatı dairelerinin mülkiyeti altında bir bölüm varsa buranın maliki tek başına daire sahibi olur.

Sorunlu komşu nereye şikayet edilir?

SULH HUKUK DAVASI AÇIN Şikâyetçi bireysel ya da avukat aracılığıyla mahkemeye başvurabilir. Şikâyetçi, açılacak davanın harç ve diğer masraflarını ödemekle yükümlüdür. Alınan tedbir kararına rağmen komşu gürültüsü devam ediyorsa, son çare savcılığa şikâyet edebilirsiniz.

Komşu hakları nelerdir?

Komşu hakkı, mülkün kullanılmasını sınırlayıcı nitelikte bir haktır. Medenî Kanun, komşuların tasarruf ve hareket serbestisini bâzı konularda kayıt ve şartlara bağlayarak sınırlamıştır. Maksat; komşudan gelecek zarara karşı mülk sahibini korumaktır.

Komşuluk ilişkileri ne demektir?

Unutmamak gerek ki, gerçek sosyallik olarak ifade edebileceğimiz komşuluk ilişkileri, yeri geldiğinde çocuğumuzu emanet edebileceğimiz güvenilir dostlara sahip olmamız demektir ve her ihtiyacımız olduğunda bize destek olan insanlar biriktirmek demektir.

Komşuluk nedir ve önemi?

Komşuluk toplumumuzda oldukça önemli bir değerdir. Toplumun bir arada mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamasını sağlar. Toplumda dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma değerlerinin yaygınlaşmasını ve yerleşik hale gelmesini sağlar.

Komsularimiza yardim etmek neden onemlidir?

Komşularımıza yardım etmek, komşularla ilişkilerimizin iyi yönde ilerlemesi adına büyük öneme sahiptir. Çünkü komşularımız, her zaman dip dibe olduğumuz, yeri geldiğinde mutluluğumuzu, yeri geldiğinde üzüntümüzü, yeri geldiğinde de bir tabak yemeğimizi paylaştığımız insanlardır.