Was Were nereye getirilir?

İçindekiler:

  1. Was Were nereye getirilir?
  2. Was Were hangi tense?
  3. Was Were kime gelir?
  4. Do does hangi zaman?

Was Were nereye getirilir?

Eğer cümlenin öznesi tekil kişiler ise özneden sonra ''was'' yardımcı fiili kullanılır. Buradaki tek istisna ''you'' öznesidir. ''You'' öznesi tekil de kullanılsa çoğul da kullanılsa arkasından gelecek yardımcı fiil ''were'' olur. Eğer cümlenin öznesi çoğul kişiler ise özneden sonra ''were'' yardımcı fiili kullanılır.

Was Were hangi tense?

Past Continuous Tense, Türkçe'de geçmiş zamanın hikayesi olarak da ifade edilir ve "gidiyordum" "geliyordum" zamanlarının karşılığıdır. Yardımcı fiil olarak "was - were" kullanılır ve fiilin sonuna -ing takısı getirilir.

Was Were kime gelir?

Was ve were, past continuous tense cümleleri haricinde isim cümlelerinin içerisinde kullanılmaktadır. Yani geçmiş zaman denilince akla gelen 'did' yapısında değildir. Tabloda da görüldüğü üzere “am”, “is” yardımcı fiilleri, geçmiş zamanda “was”; “are” yardımcı fiili ise “were” olarak değişmektedir.

Do does hangi zaman?

Do ve does yardımcı fiilleri gramer kurallarına göre cümlede geniş zaman (simple present) kipinde kullanılır. İki yardımcı fiilin anlam olarak pek bir farklılıkları yoktur fakat üçüncü tekil şahısları kullanırken does kullanılır, diğer şahıslarda ise do kullanılır.