Kan tahlili LDH yüksekliği nedir?

İçindekiler:

  1. Kan tahlili LDH yüksekliği nedir?
  2. LDH hangi kanserlerde yükselir?
  3. Ldhlaktat Dehidrojenaz nedir?
  4. LDH hangi durumlarda yükselir?

Kan tahlili LDH yüksekliği nedir?

LDH yüksekliği, bir çeşit doku hasarını gösterir. Birden fazla LDH formunun yüksek seviyeleri, birden fazla doku hasarı olduğunu açıklar. Örneğin, zatürre olan bir hastanın kalp krizi geçirmesi gibi… Son derece yüksek LDH seviyeleri, ciddi bir hastalığı veya çoklu organ yetmezliğini işaret edebilir.

LDH hangi kanserlerde yükselir?

LDH yüksekliği nedenleri ya da farklı bir deyişle, LDH yüksekliğine yol açan bazı rahatsızlıklar aşağıda listelenmiştir: Testis ve lenfoma kanseri gibi bazı kanser türleri. Beyin damarlarında var olan problemlere bağlı olarak gelişen inme ve SVO gibi rahatsızlıklar. Ensefalit.

Ldhlaktat Dehidrojenaz nedir?

Laktat dehidrogenaz (LDH), vücudun hemen her hücre ve dokusunda bulunan enzimdir. Bu enzimin temel amacı vücutta bulunan şekerden enerji elde etmektir. Kalp, karaciğer, akciğer ve kaslarda yüksek miktarda bulunan laktat dehidrogenaz enzimi, pek çok hastalığın ve bazı kan hastalıklarının araştırılmasında kullanılır.

LDH hangi durumlarda yükselir?

Eğer vücutta hücre hasarı ya da yıkımı, doku hasarlanması varsa, doku ve hücrelerde bulunan LDH enzimi kana karışır ve kandaki LDH seviyesi yükselir. Yapılan laboratuvar testinde LDH yüksekliği tespit edilmesi durumunda vücutta hasar gören doku varlığından şüphe edilir.