Dilatasyon ne demek Anatomi?

İçindekiler:

  1. Dilatasyon ne demek Anatomi?
  2. Pupiller dilatasyon ne demek?
  3. Dilatasyon nedir Diş?
  4. Vazokonstriksiyon ne demek tıp?
  5. Dilatasyon nedir ne demek?
  6. Dilatasyon profili ne işe yarar?
  7. Kalpte dilatasyon ne demek?
  8. Vazodilatasyon ne demek tıp?

Dilatasyon ne demek Anatomi?

Dilatasyon kelimesi, genişleme anlamına sahip bir terimdir. Dilatasyon kelimesi, insan vücudunda yer alan organların bazı nedenlerden dolayı genişlemesi sonucu kullanılır.

Pupiller dilatasyon ne demek?

Pupilla dilatasyonu, gözün tam orta bölgesindeki göz bebeklerinin genişlemesi, büyümesi anlamına gelmektedir. Dilatasyonun temel amacı göze giren ışık miktarını ayarlamaktır.

Dilatasyon nedir Diş?

Dilatasyon Nedir; Bitişik ve birbirinden bağımsız olarak inşa edilen yapıların arasında bırakılan boşluğa dilatasyon derzi denir.

Vazokonstriksiyon ne demek tıp?

Damarları büzülmesi, kasılması.

Dilatasyon nedir ne demek?

Tıp alanında dilatasyon, genişleme anlamına gelmektedir. Bir organın normal hacminin artması o organın dilatasyonu demek olur. Kavram tıp dilinde "dilate olmak yahut dilatasyona uğramak" şeklinde de kullanılır.

Dilatasyon profili ne işe yarar?

ALÜMİNYUM DİLATASYON PROFİLİ Alüminyum dilatasyon profilleri yüksek yapılarda bırakılan derz boşlukları için doldurma işlemi yapar. Böylece yapıların içinde oluşan hareketle birlikte ortaya çıkan hasarların önüne geçilmiş olur.

Kalpte dilatasyon ne demek?

Kalp boşluklarında öncelikle kalbin sol tarafının, bazen de sağ tarafının eşlik ettiği, belirgin genişleme ve kalbin kasılma fonksiyonunun azalması durumuna dilate kardiyomiyopati denir.

Vazodilatasyon ne demek tıp?

Vazodilatasyon damar duvarındaki çizgisiz kasın gevşemesiyle damarın genişlemesidir. Böylece, kan akışı için daha fazla yer açılır, kan basıncı (yani tansiyon) düşer. Vazodilatasyon işlemini kontrol eden kas ve sinirlere vazomotor denir.