Bağkur'dan ne zaman kısmi emekli olurum?

İçindekiler:

  1. Bağkur'dan ne zaman kısmi emekli olurum?
  2. 4B ne zaman emekli olabilirim?
  3. Bağ-Kur Borç yapılandırma ne zaman sona eriyor?
  4. Bağ-Kur sigortaya aktarılır mı?
  5. SSK girişi Bağ-Kur için başlangıç sayılır mı?

Bağkur'dan ne zaman kısmi emekli olurum?

Yaş haddinden emekli olarak kısmi aylık almak isteyen erkekler için emeklilik yaşı tablosuna göre; tarihinden itibaren emekliliğine tam iki yıl ve iki yıldan daha az kalan erkek çalışanların 15 yıl ve 5400 gün prim ödemesi yapmaları durumunda 55 yaşını doldurmuş erkekler emekliye ayrılabilirler.

4B ne zaman emekli olabilirim?

4B ve 4C erkek çalışanlarından 01.01.2011 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olanlar "en erken" 61 ila 65 yaş aralığında emekli olabilecek. 4B ve 4C kadın çalışanlarından 01.01.2015 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olanlar "en erken" 61 ila 65 aralığında emekli olabilecek.

Bağ-Kur Borç yapılandırma ne zaman sona eriyor?

Yapılandırma başvurusu için son tarih olarak belirlendi.

Bağ-Kur sigortaya aktarılır mı?

Bağkur'lu iseniz ve SSK'ya geçmeyi düşünüyorsanız emekliliğinize en az 3.5 yıl olması gerekmektedir. Daha önce Bağkur ödemesi yapanlar SSK'ya geçişten sonra hizmet birleştirme yaparlar. SSK'ya geçip hizmet birleştirme işlemini tamamlayan vatandaşların emekli olma şartlarını SSK Müdürlüğü belirler.

SSK girişi Bağ-Kur için başlangıç sayılır mı?

Cevap: Bağ-Kur başlangıç tarihi SSK için de başlangıç tarihi sayılır. ... Sigortalı çalışrak 3512 gün daha prim ödeyerek priminizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte SSK'dan (4/a'dan) emekli olabilirsiniz.