Ali Yıldırım Hoca Kimdir?

İçindekiler:

  1. Ali Yıldırım Hoca Kimdir?
  2. Ali Yıldırım Hoca kaç yılında vefat etti?
  3. Ali Yıldırım Hoca oldu mu?
  4. Nimetullah Hoca hangi cemaatten?
  5. Şeyh Nimetullah kimdir?
  6. Nimetullah Halil ibrahim hoca kimdir?
  7. Ali Yıldırım kimdir ne iş yapar?
  8. Mustafa Kemal Atatürk ne zaman hastalandı?
  9. Nimetullah Hoca kimdir vikipedi?
  10. Nimetullah Hoca nereye defnedilecek?

Ali Yıldırım Hoca Kimdir?

Ali Yıldırım, 104 yaşında. Haftanın iki günü evinin yakınlarındaki Saraç Doğan Camii'nde öğle ve ikindi namazlarından önce vaaz veriyor. 1978'de emekli olduktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönüllü vaizlik için başvurmuş. O zamandan beri cami cami dolaşıyor. Cemaat aksakalından dolayı ona 'Pamuk Hoca' diyor.

Ali Yıldırım Hoca kaç yılında vefat etti?

Yahya Efendi Camii'nin emekli imamlarından 108 yaşındaki Ali Yıldırm Hoca 21.05.2017 tarihinde vefat etmiştir. Cenab-ı Allah rahmet eylesin. Kendisi ile 2014 yılında yapmış olduğumuz bir mülakatla sizleri baş başa bırakıyoruz.

Ali Yıldırım Hoca oldu mu?

Kalp Gözü Açılmış 108 Yaşında Vefat Eden Ali Yıldırım Hocaefendi'den İbretlik Sohbet - YouTube.

Nimetullah Hoca hangi cemaatten?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kuran hocası olan Nakşibendi Tarikatı'ndan Nimetullah Hoca, okulları gezerek çocuklara 'İslam dini ve ahlakını' aşılamaya devam ediyor.

Şeyh Nimetullah kimdir?

Kamuoyunda "Nimetullah Hoca" ismiyle bilinen Nimetullah Halil İbrahim Yurt, 1931 yılında Amasya'nın Taşova ilçesinde İbrahim ve Hatun Yurt çiftinin iki çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. ... 6 dil bilen Nimetullah Hoca, dünyanın farklı noktalarında yüzlerce cami hizmete açtı.

Nimetullah Halil ibrahim hoca kimdir?

Nimetullah Halil İbrahim Yurt, 1931'de Amasya'nın Taşova ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda babası ile birlikte âlimlerin ve âriflerin sohbetlerine katıldı, Mahmud Sami Ramazanoğlu, Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmet Zahid Kotku Hazretleri gibi dönemin büyük Allah dostlarına hizmet etti.

Ali Yıldırım kimdir ne iş yapar?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım 2014'te Balıkesir'de büyük başlık hayvan çiftliği kurmuştu. Modern devasa çiftlik için o dönem için 60 milyon dolar yatırım yapıldığı açıklanmıştı.

Mustafa Kemal Atatürk ne zaman hastalandı?

Atatürk'ün ilk hastalık belirtisi 1937 yılında ortaya çıktı. 1938 yılı başlarında Yalova'da bulunduğu sırada, ciddî olarak hastalandı. Buradaki tedavi olumlu sonuç verdi. Fakat tamamen iyileşmeden Ankara'ya yaptığı yorucu yolculuk, hastalığının artmasına sebep oldu.

Nimetullah Hoca kimdir vikipedi?

Nimetullah Hafız (d. 2 Aralık 1939, Prizren, Yugoslavya Krallığı) Türk bilim insanı ve edebiyatçı. Başta Balkanlar olmak üzere, dünya genelinde tanınmış Türkolog.

Nimetullah Hoca nereye defnedilecek?

Japonya'da ve dünyanın farklı ülkelerinde insanları İslam'a davet eden Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hocaefendi Hakk'a yürüdü. 90 yaşında Hakk'a yürüyen Hocaefendi, Pazar günü Fatih Camisi'nde İkindi Namazını müteakiben kılınacak Cenaze Namazından sonra Eyüp Sultan Mezarlığı'na defnedilecek.