Bulmacada aşı boyası nedir?

İçindekiler:

  1. Bulmacada aşı boyası nedir?
  2. Bulmacada bir göz hastalığı ne demek?
  3. Beyzi söbe ne demek?
  4. Cüzzam hastalik nedir?
  5. Trahom hastalığı ne demek?
  6. Karasu hastalığı ne demek?
  7. Aklama ne demek bulmaca?
  8. Cüzzam hastalığına ne sebep olur?

Bulmacada aşı boyası nedir?

Bulmaca çözen kişiler bazen aşı boyası sorusu ile karşılaşmaktadırlar. Bu sorunun yanıtı ise son derece basit olmaktadır. Basit bir yanıtı olan aşı boyası için 'okr' yazmanız yeterlidir. 3 harfli olan bu kelime aşı boyasına karşı yazılmaktadır.

Bulmacada bir göz hastalığı ne demek?

Bir Göz Hastalığı 8 Harfli Bulmaca Cevabı Özellikle günlük yaşamda da çok kullanılan bir göz hastalığı olarak 8 harfli bulmaca cevabı, 'Katarakt' kelimesidir.

Beyzi söbe ne demek?

(Ar. beyż “yumurta” ve nispet eki -і ile beyżі) Yumurta biçiminde olan, oval, söbe: Orta yerde beyziyyü'ş-şekl tablalı büyük bir sarı mangal (Hüseyin R. Gürpınar).

Cüzzam hastalik nedir?

Cüzzam, Mycobacterium leprae bakterisinin neden olduğu kronik, ve sürekli ilerleyen bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyona verilen isimdir. Cüzzam ya da diğer adıyla lepra aynı zamanda 19. yüzyılda hastalığa neden olan bakteriyi keşfeden bilim insanının adıyla Hansen hastalığı olarak da bilinir.

Trahom hastalığı ne demek?

Trahom, konjonktivayı, korneayı ve gözkapaklarını saran, genellikle süreğen bir çeşit göz hastalığıdır; gözde kesecikler ve bir kornea yastıkçığının oluşmasına ve tipik nedbe benzeri lezyonlara sebep olur.

Karasu hastalığı ne demek?

"Göz Tansiyonu" veya halk arasında "Karasu Hastalığı" olarak adlandırılan glokom, göz içi basıncının yükselmesi sonucu oluşan göz siniri harabiyeti şeklinde tanımlanır. Sık gözlenen, erken tanınıp tedavi edilmediği durumda kalıcı görme kaybına yol açan bir göz hastalığıdır.

Aklama ne demek bulmaca?

Aklanma ile ilgili sorulan sorulara verilmesi gereken cevap beraat kelimesidir. Bu kapsamda aklanma sorularının tek doğru cevabı beraat kelimesidir. Aklanma kelimesinin tek cevabı altı harften oluşan beraat kelimesidir.

Cüzzam hastalığına ne sebep olur?

Cüzzam hastalığına, mycobacterium leprae adı verilen bir bakteri türü neden olur. Her ne kadar tıp uzmanları cüzzam bakterisinin nasıl yayılabildiği konusunda henüz kesin kanıtlara sahip olmasa bile, enfeksiyonun cüzzamlı bir bireyin mukozal salgıları ile temas yoluyla yayıldığı düşünülmektedir.