E vitamini kapsülü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. E vitamini kapsülü ne işe yarar?
  2. E vitamini kapsül yüze sürülür mü?
  3. E vitamini cilde ne yapar?
  4. E vitamini kıl çıkarır mı?

E vitamini kapsülü ne işe yarar?

Yağda çözünen vitaminlerden bir tanesi olan E vitamini; cilt sağlığı, göz sağlığı ve hormonal düzen gibi pek çok alanda önemli görevlere sahip olan bir besin ögesidir. Aynı zamanda antioksidan özelliği bulunan vitaminlerden bir tanesi olan E vitamini bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde de oldukça etkilidir.

E vitamini kapsül yüze sürülür mü?

E vitamini yağı yüze sürülür mü? E vitamini yağı kuru cilde sahip olanlar için idealdir. E vitamini yıpranmış ve kuru bir cilde sahip olanlar için iyi bir nemlendiricidir. Yüksek oranda içerdiği antioksidan ile cildin esnek olmasına yardım eder ve çatlamasını engeller.

E vitamini cilde ne yapar?

Cildin iyileşmesini sağlar. E vitamini ciltte oluşabilen yanık, yara izlerinin azalmasına destek olur. E vitamininin faydalarından biri de antioksidan özelliğidir. Zararlı serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olur ve antioksidan faydası sayesinde siyah nokta önleyen sebum (yağ) oksidasyonunu engelleyebilir.

E vitamini kıl çıkarır mı?

Hem hayır, hem evet… Yüz kremlerine belli oranda vitamin ilave edildiğinden tüylenme ile ilintisi olmaz. Ama saf A ve saf E vitamini düzenli olarak sürüldüğünde veya yüksek oranda bu vitaminleri içeren kremler çok uzun süreler kullanıldığında (mesela bir yıl hiç aksatmadan) kıl köklerini etkileyebilir.