Pervititch haritaları ne demek?

İçindekiler:

  1. Pervititch haritaları ne demek?
  2. Nirven haritaları nedir?
  3. Alman mavisi haritası nedir?
  4. Pervititch haritaları hangi yıl?
  5. Alman Mavileri ne zaman yapıldı?
  6. Alman mavisi ne demek?
  7. GOAD haritası nedir?
  8. Pervititch nereli?
  9. Pervititch haritaları ne zaman yapıldı?

Pervititch haritaları ne demek?

Bir asır önce çizilen Pervititch Haritaları, İstanbul'un tarihini, kültürel değerlerini ve mimari yapısını tüm çıplaklığıyla gösteren belgeler olarak biliniyor. ... Bir dönem sadece uzmanların erişebildiği haritalar 2000 yılı başlarında Tarih Vakfı ve Axa Oyak sigorta şirketinin ortak çalışmasıyla kitaplaştırıldı.

Nirven haritaları nedir?

Yüksek Mimar Suat Nirven tarafından 1946-1950 yılları arasında çizilmiş olan paftalardır. Pervititch Haritaları'nın tamamlayıcısı niteliğindeki bu haritalara şuradan ulaşabilirsiniz. Şimdilik Beyoğlu bölgesi için çizilen 16 pafta albüme eklenmiştir.

Alman mavisi haritası nedir?

Asıl adı “Alman Mavileri, 1913–1914: 1. Dünya Savaşı Öncesi İstanbul Haritaları” olan eserde, dönemin İstanbul'unun bütün sokak, cadde ve kamu binaları yer almakla birlikte, 14.000 adet dizin sayesinde aranılan yerleri kolayca bulabilmek mümkün.

Pervititch haritaları hangi yıl?

Bu haritalar Jacques Pervititch tarafından Türkiye Sigortacılar Daire-i Merkeziyesi adına 1922-1945 yıllarında hazırlanmıştır.

Alman Mavileri ne zaman yapıldı?

Birinci Dünya savaşı öncesi bir Alman şirketi tarafından hazırlatılmış olması ve pafta çerçevelerinin renginin mavi olması nedeniyle “Alman Mavileri” olarak anılan çalışma için ilk adım Halil Edhem tarafından 1909-1910 yılları arasında atılıyor.

Alman mavisi ne demek?

Almanya mavi kartı, Avrupa Birliği (AB) veya Avrupa Ekonomi Alanı (AEA) ülkeleri vatandaşı olmayan, geleceğe yönelik olan mesleklerde iş yapma niteliğine sahip olan kişilerin Almanya'da çalışma ve oturma izni almalarını sağlayan bir Almanya oturma izni programıdır.

GOAD haritası nedir?

19041906 yılları arasında üretilen Goad haritaları duvar, pencere, çatı ve kapı çeşitlerini, bina yüksekliklerini, itfaiye istasyonlarını ve mürettebat bilgilerini içeren ayrıntılı bir lejanta sahiptir. Bu haritalar ile dönemin İstanbul'u hakkında önemli bilgiler elde edilebilir.

Pervititch nereli?

1877 Hırvatistan; Dubrovnik doğumlu topograf mühendis Jacques Pervititch, Çanakkale Boğazı'nı geçerek ailesiyle İstanbul'a geldiğinde 4 yaşındaymış. Galata'da Saint Pierre İlkokulu'na giden Pervititch, daha sonra Saint Joseph Lisesi'ni bitirmiş. Topograf eğitimini nerede aldığı henüz bilinmiyor.

Pervititch haritaları ne zaman yapıldı?

Bu haritalar Jacques Pervititch tarafından Türkiye Sigortacılar Daire-i Merkeziyesi adına 1922-1945 yıllarında hazırlanmıştır. Geniş zaman dilimine yayılan bu hazırlamanın sonuçlarını haritayı incelediğimizde de görüyoruz.