Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır?
  2. Ayva reçeli nasıl hazırlanıyor?
  3. Ayva reçeline ceviz konur mu?
  4. Reçele ceviz konur mu?
  5. Cevizli Ayva reçeli nasıl yapılır?
  6. Ayva reçeli şekerde bekletilir mi?
  7. Ayva marmelatı nasıl yapılır?

Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Ayvaları soyup rendeleyin. ...
  2. Üzerine rendelediğiniz ayvaları ilave ederek 7-8 dakika kadar haşlayın.
  3. Haşlanan ayvaların üzerine şekeri ilave edin. ...
  4. Ara sıra karıştırarak reçel koyulaşıncaya kadar pişirin, koyulaşan reçele limon suyunu ekleyin karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynatın.
Daha fazla öğe...

Ayva reçeli nasıl hazırlanıyor?

Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini dikkatlice çıkarın ve ayrı bir kaseye alın. Ayvaları küçük küçük doğrayın ve çelik bir tencereye alın. Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin.

Ayva reçeline ceviz konur mu?

Reçelin kıvamı istenilen koyuluğa geldi ise (ne çok sulu ne de çok koyu olmalı) ocaktan alın. Üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz ekleyin. Damak zevkinize göre ceviz miktarını arttırıp, azaltabilirsiniz. Cevizli ayva reçelini güzelce karıştırın.

Reçele ceviz konur mu?

Şerbet iyice koyulaştığında cevizleri içine ekleyip reçelin soğumasını bekleyin. Soğuyan reçeli kavanozlara aktarıp ağzını sıkıca kapatarak serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun…

Cevizli Ayva reçeli nasıl yapılır?

Genel olarak ayva reçeli yaparken, ayva miktarı kadar şeker kullanılır. Orta ateş üzerinde koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Yaklaşık 40-45 dakika kadar kaynatın. Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık kadarını bir tabağa koyup, buzdolabına koyun. 2-3 dk bekletin.

Ayva reçeli şekerde bekletilir mi?

Dilimlenen ayvalar ile şeker bir kaba alınarak 1-2 saat bekletilmelidir. Ocağa alınan ayvaların içerisine çekirdeklerinide atarak kırmızı engini elde edebilirsiniz. Limon suyu ve karanfilleri ocağı kapatmaya yakın eklemelisiniz. Kavanozlara soğumadan koymalısınız.

Ayva marmelatı nasıl yapılır?

Ayvaları tencereye rendeleyin. Tülbente sardığınız çekirdekleri tencereye atın. 10 dakika kaynamış olan karışımın altını kısıp karanfil ve çubuk tarçını ekleyin. Kıvam koyulaşınca tarçın, çekirdekler ve karanfili alın.