Karatay diyetinde hangi peynir yenmeli?

İçindekiler:

  1. Karatay diyetinde hangi peynir yenmeli?
  2. Karatay diyetinde ne içilir?
  3. Karatay diyetinde hangi çorbalar içilir?
  4. Karatay diyetinde yoğurt var mı?
  5. Karatay diyetinde çekirdek yenir mi?
  6. Canan Karatay akşam yemeğinde neler yemeliyiz?

Karatay diyetinde hangi peynir yenmeli?

- Bir avuç içi kadar peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak. Yanında herhangi bir unlu mamul yenmeyecek. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu gibi yöresel peynirler olabilir.

Karatay diyetinde ne içilir?

Karatay diyeti içecekleri : Karatay diyetini yaparken öğünler arasında limonlu su, ayran veya limonlu şekersiz çay içilebilir. Günde 1 porsiyon meyve tüketimi de serbesttir; öğlen öğününde meyve de tüketilebilir.

Karatay diyetinde hangi çorbalar içilir?

Akşam yemeğinde:
  • Mercimek ve buğdaylı soğuk ayran çorbası
  • Haslanmış mercimek ve buğday (ölçüsü tamamen size kalmış)
  • Yoğurt.
  • Su.
  • Buz.
  • Taze ya da kuru nane.
  • İsteğe göre kırmızı pul biber.

Karatay diyetinde yoğurt var mı?

Karatay Diyeti'nde sağlıklı yağlar, protein kaynakları ve bazı karbonhidratlar serbest olarak tüketilebilir. Bu diyetin menüsünde et, balık, süt, peynir, yoğurt, yumurta, tereyağı, bakliyat, turşu, sebze, meyve ve ceviz, fındık, badem, yerfıstığı bulunmaktadır.

Karatay diyetinde çekirdek yenir mi?

"Ne ucuzsa onu alın" önerisinde bulunan Karatay, şu bilgileri aktardı: "Çekirdek de olabilir, bol bol yenebilir. Fındık, fıstık çıtır çıtır yenmeli, kan yapar. Ceviz çok önemli bir besin.

Canan Karatay akşam yemeğinde neler yemeliyiz?

Akşam yemeği (18.00 -19.00): Balık ızgara (Fırında ya da buğulama usulü de pişirilebilir.) Bir tabak pilaki. Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu. (Tüm salatalarda doğal sirke, limon, kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağ ile ilave edilebilir.)