Slime oyunu nedir?

İçindekiler:

  1. Slime oyunu nedir?
  2. Slaym nedir nasıl yapılır?
  3. Slime zararları nedir?
  4. Slime nedir ne işe yarar?
  5. Slime nedir nasıl yapılır?
  6. Slimeler kanser eder mi?
  7. Evde slime kolay nasıl yapılır?
  8. Slime icin ne gerekir?
  9. Evde gerçek slime nasıl yapılır?
  10. Evde slime nasıl yapılı?

Slime oyunu nedir?

Slime, polimer malzemeden yapılan yeni nesil bir oyun hamurudur. Akışkan, ele yapışmayan ve yumuşak kıvamlı bir oyun hamurudur. 1920'de sentetik polimerler üzerinde çeşitli araştırmalar yapan Hermann Staudinger tarafından bulunmuştur. ... Slime, 1976 yılında ABD'li bir oyuncak üreticisi tarafından piyasaya sürülmüştür.

Slaym nedir nasıl yapılır?

Slime Nasıl Yapılır? Bir su bardağı ılık suya çay kaşığı ucu ile boraks ve bir çay kaşığı ucu ile gıda boyası ekleniyor. Kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Sonrasında bir kaseye su bazı tutkal ekleniyor ve üzerine bir bardak oda sıcaklığındaki su ilave ediliyor ve karıştırma işlemine devam ediliyor.

Slime zararları nedir?

Slime'ın genel olarak zararlarını şu şekilde sıralayabiliriz. Slime hamurunda boraks kullanımı sonucu deride dökülme, kaşıntı, egzema, karaciğerde ve merkezi sinir sisteminde ciddi olabilecek hasarlar meydana gelebilmektedir. Ölümlere sebebiyet verebilir.

Slime nedir ne işe yarar?

Bugünlerde ise oyuncak olarak kullanılan slime'nin kendisi başlı başına bir oyun oldu. Slime tutkal, su, boraks birleşimiyle elde edilen, hamurumsu bir eğlence hamurudur. Polivinil asetat (tutkal), boraks ve su birleşimi benzer bir materyal olan Flubber'i elde etmek için kullanılır.

Slime nedir nasıl yapılır?

SLİME YAPIMI 1 su bardağı sıcak suyun içine, 1 yemek kaşığı boraks tozunu koyup eriyene kadar iyice karıştırın. Başka bir kapta tutkal ve suyu karıştırın. Hazırlanan tutkallı suya isteğe bağlı sim veya gıda boyası ekleyebilirsiniz. Tutkallı suyla borakslı suyu birleştirip iyice karıştırın ve dinlenmeye bırakın.

Slimeler kanser eder mi?

İngiltere'de yapılan bir araştırma 'slime' adı verilen yumuşak ve kaygan oyun hamurlarının kanserojen madde içerdiğini ortaya çıkardı.

Evde slime kolay nasıl yapılır?

Yapılışı: Evde sağlıklı bir şekilde slime hazırlamak için öncelikle derin bir kap alınır. İçerisine su ve şampuan eklenir. Oyun jeli de döküldükten sonra üzerine gıda boyası ve sim ilave edilir. Tüm bu malzemelerin miktarı kişinin kendi isteğine göre eklenebilir.

Slime icin ne gerekir?

SLİME MALZEMELERİ
  • 1/2 su bardağı tutkal.
  • 1/2 su bardağı sıcak su.
  • Gıda boyası (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı boraks tozu (ya da deterjan, sabun kullanabilirsiniz)

Evde gerçek slime nasıl yapılır?

Slime yapmak için ilk olarak 1 yemek kaşığı boraksı (veya deterjanı, sabunu) 1 su bardağı sıcak suyun içerisine döküp iyice karıştırın. Deterjanınız veya boraks tozunuz tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırma işleminin ardından bir kavanoza yarım su bardağı tutkal dökerek sıcak su ile karıştırın.

Evde slime nasıl yapılı?

Evde slime yapımı
  1. Oda sıcaklığındaki 1 bardak suyun içerisine ½ çay kaşığı boraks koy. ...
  2. 1 bardak sıcak su ile ½ su bardağı tutkalı geniş kabın içerisinde karıştır.
  3. Hazırladığın tutkallı suya istediğin miktarda sim ve gıda boyası ekle. ...
  4. Hazırladığın karışıma borakslı suyu yavaş yavaş ekle.
Daha fazla öğe...