Kardelen soğanı nedir?

İçindekiler:

  1. Kardelen soğanı nedir?
  2. Kardelen çiçeği saksıda yetişir mi?
  3. Kardelen çiçeği ne zaman çıkar?
  4. Kardelen çiçeği evde nasıl yetiştirilir?
  5. Kardelenlerin ömrü ne kadardır?
  6. Kardelen çiçeği hangi bölgede yetişir?
  7. Kardelen çiçeğinin neden nesli tükeniyor?
  8. Kardelen çiçeğinin nesli tükeniyor mu?
  9. Kardelen Türkiyede nesli tükendi mi?

Kardelen soğanı nedir?

Kardelen çiçeği; Nergisgiller ailesine mensup bir çiçek olmakla beraber genel olarak kış mevsiminde açar. Kış mevsiminde açması, baharın geldiğini müjdeler. Yaklaşık olarak 20 çeşidi bilinen ve çeşitlerine göre 7 ile 30 santimetre kadar boylanan kardelen çiçeği; soğuğa ve alçağa dayanıklı olup, soğanlı bir bitkidir.

Kardelen çiçeği saksıda yetişir mi?

Kardelen (Galanthus) kışın en soğuk günlerinde bembeyaz çiçekleriyle saksıları süsleyen soğanlı bir bitkidir. Kardelen, karın toprakla buluşmasıyla kendini gösterir. Kelime anlamı olarak “ kara benzeyen süt çiçeği” de denmektedir.

Kardelen çiçeği ne zaman çıkar?

Kardelen çiçeği ocak ayından mart sonuna kadar açabilir. Kardelen ne demek diye soranlar için söylemek gerekirse; yılın ilk açan çiçeği ve karlar erimeden açan nadide bir çiçektir. Sonbahar aylarında gelişim gösteren kardelen, ilkbahar mevsiminin ortalarına kadar gelişmeye devam eder.

Kardelen çiçeği evde nasıl yetiştirilir?

Kardelen Çiçeği Nerede Yetişir? & Kardelen Çiçeğinin Bakımı
  1. Doğrudan güneş ışığı olmayan, dolaylı yoldan ışık alan yerleri sever.
  2. Hava akımından uzak tutulmalıdır.
  3. Fazla soğuk veya sıcak havalara maruz bırakılması çiçek ve köklerine zarar verir.
  4. Çok su istemez, yaz aylarında suya ihtiyaç duyar.
Daha fazla öğe...

Kardelenlerin ömrü ne kadardır?

Kardelen çiçeği iyi bakılıp mutlu edilirse 3 aya kadar çiçeğini koruyabilir.

Kardelen çiçeği hangi bölgede yetişir?

Kardelen çiçeği nemli ortamları çok sevdiğinden dolayı Marmara ve Kuzey kesimleri ile birlikte bazı Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde yetiştirildiği bilinmektedir. Dünyada ise genellikle Avrupa'nın orta kısmından Türkistan bölgesine uzanan kısımda yetiştiği bilinmektedir.

Kardelen çiçeğinin neden nesli tükeniyor?

Kardelen soğanlarının hem çiçeğinden hem de soğanlarından çoğaldığını söyleyen Önal, çiçeklerinin her birinde onlarca tohum olduğunu ve bunlar kuruyunca doğaya kendiliğinden serpildiğini kaydetti. ... "Erken söküm yapıldığından çiçek tohumlama yapamıyor. Dolayısıyla nesli tükeniyor.

Kardelen çiçeğinin nesli tükeniyor mu?

Türkiye'nin pek çok yerinde toplanması yasak olmasına rağmen Artvin'de belli kotalarda toplanmasına izin verilen kardelen çiçeği, bu kotaların üzerinde toplanınca nesli tükenme tehlikesi yaşıyor.

Kardelen Türkiyede nesli tükendi mi?

Türkiye'nin pek çok yerinde toplanması yasak olmasına rağmen Artvin'de belli kotalarda toplanmasına izin verilen kardelen çiçeği, bu kotaların üzerinde toplanınca nesli tükenme tehlikesi yaşıyor.