3 derece Menisküs yırtığı nedir?

İçindekiler:

  1. 3 derece Menisküs yırtığı nedir?
  2. Menisküs yırtığı nasıl tedavi edilir?
  3. Menisküs ağrılarına ne iyi gelir?
  4. 3 derece menisküs yırtığı nasıl tedavi edilir?
  5. Menisküs evde nasıl tedavi edilir?
  6. Menisküs yırtılması ameliyatsız geçer mi?

3 derece Menisküs yırtığı nedir?

“Evre 3” dendiğinde ise tek bir yüzeye açılan yırtık mevcuttur; yalnızca üst veya alt yüzeye doğru açılan ve tam olmayan bir yırtık söz konusudur. Hem alt hem de üst yüzeye açılan ve “Evre 4” olarak adlandırılan yırtıklar gerçek anlamda yırtık olarak kabul edilir.

Menisküs yırtığı nasıl tedavi edilir?

Menisküs Yırtığı Nasıl Tedavi Edilir? Ani yaralanmada başlangıçta diz dinlendirilmeli, buz uygulaması ve kompresyon, bacağın yükseğe kaldırılması yapılmalıdır. Uzun dönemde hareket düzenlenmeli, steroid olmayan ağrı kesiciler kullanılmalı ve hasta fizyoterapiye alınmalıdır.

Menisküs ağrılarına ne iyi gelir?

Gerekli olduğu durumda koltuk değnekleri faydalı olacaktır. Dizde ağrıyı ve şişliği azaltmak için buz kullanmak faydalı olabilir. Ağrı ile şişlik geçene kadar, genellikle 2-3 gün boyunca her 3-4 saatte bir 15-20 dakika içinde buz bulunan torba ya da havlu ile buz kompresi uygulamak yararlı olabilir.

3 derece menisküs yırtığı nasıl tedavi edilir?

Meniskus yırtıklarının tedavisi; branş olarak meniskus yırtıklarına ortopedi, spor hekimleri ve fizik tedavi doktorları ilğilenir. Grade 3 yırtıkların tedavisi ortopedi doktorlarınca artroskopik (kapalı ameliyat) yöntemle tedavi edilir.

Menisküs evde nasıl tedavi edilir?

Zencefil, menisküs yırtığının neden olduğu ağrıları dindirme konusunda başarılı sonuçlar verir. Ilıyan zencefil suyunu diz bölgesine sürerek masaj yaptığınızda ise dokuların daha hızlı onarılmasına destek olabilirsiniz. Genel kas ve kemik sağlığını korumak için düzenli olarak zencefil çayı içmelisiniz.

Menisküs yırtılması ameliyatsız geçer mi?

Ağrı ve enflamasyon için ağrı kesici ilaçlar da kullanılabilir fakat uzun süre kullanımları iyileşmeyi geciktirebilir. Çok büyük olmayan menisküs yırtıkları ameliyatsız iyileşebilir. Tanının erken konulup tedavinin zaman kaybetmeden başlaması başarı şansını arttırabilmektedir.