Sarımsak ve limon suyu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Sarımsak ve limon suyu ne işe yarar?
  2. Limon sarımsak nasıl kullanılır?
  3. Sarımsak Limon suyu nasıl yapılır?
  4. Sarımsak suyu nasıl yapılır faydaları?
  5. Saraçoğlu maydanoz limon sarımsak kürü nasıl yapılır?
  6. Sarımsak suyu nasıl yapılır?

Sarımsak ve limon suyu ne işe yarar?

Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelen limon sarımsak kürü damar tıkanıklıklarını açıyor, damar iltihaplarını iyileştiriyor. Kötü kolestrolü düşürüyor, hipertansiyonu önlüyor. Beyin hücrelerini yeniliyor, felç riskini azaltıyor. Zararlı yağların yakılmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

Limon sarımsak nasıl kullanılır?

Limonların suyunu iyice sıkıp şişeye doldurun. Soyulmuş 40 diş orta boy sarımsağı yıkamadan ve ezerek limonun içine atıp şişenin kapağını sıkıca kapatın. 25 gün boyunca normal ılık bir yerde tutun ve her gün birkaç kez çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra sarımsakların limon suyunun içinde eridiğini göreceksiniz.

Sarımsak Limon suyu nasıl yapılır?

2 litre limon suyu, yaklaşık 8 su bardağı civarında olmalıdır. 40 diş sarımsağı soyduktan sonra havanda ezin. Sarımsakları da kavanozdaki limon suyunun üzerine ekleyin. Bu kavanozun ağzını kapatarak hiç ışık almayan bir odada 25 gün kadar muhafaza edin.

Sarımsak suyu nasıl yapılır faydaları?

Sarımsak suyu antienflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde kış hastalıklarına ve solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Boğaz ağrısını ve öksürüğü giderir. Eğer boğazınız ağrıyorsa; bir bardak ılık suyun içine, bir tatlı kaşığı sarımsak suyu karıştırıp gargara yapabilirsiniz.

Saraçoğlu maydanoz limon sarımsak kürü nasıl yapılır?

Maydanozlar el yardımıyla kopartılarak robota atılır. Üzerine iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edilir. İri tek bir diş sarımsak bıçakla doğranıp ilave edilir. Yarım bardak klorsuz su ilave edildikten sonra robot veya blendır çalıştırılır.

Sarımsak suyu nasıl yapılır?

Bunun için ilk olarak bir avuç kadar sarımsağın kabuklarını soyun. Ardından bir su bardağı içme suyunu cezveye alıp kaynatın ve sonra da ocağı kapatıp ılımaya bırakın. Ilıyan suyun içine soyduğunuz sarımsakları atıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Sarımsak suyunuz hazır.