Emekli Maaşı Dökümü nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Emekli Maaşı Dökümü nasıl alınır?
  2. SGK emekli maası ne kadar oldu?
  3. Emekli maaşından kesilen parayı nasıl öğrenebilirim?
  4. Emekli maaşını gösterir belge nereden alınır?
  5. Emekli maaşı aylık borcu kesintisi nedir?
  6. SSK emekli maaş bordrosu nereden alınır?

Emekli Maaşı Dökümü nasıl alınır?

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan "e-hizmetler" seçeneğinden SGK hizmet listesine ulaşabilirsiniz. SGK hizmet listesindeki "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" seçeneğine tıklayarak, sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

SGK emekli maası ne kadar oldu?

Dün oluşan farkla maaş 4.024 liraya çıkmış oldu. 5 ayda oluşan yüzde 6.39'luk kümülatif enflasyonla şimdiden en düşük esnaf emekli maaşı 1.763 liradan 1.876 lira oldu. en düşük çiftçi emeklisi aylığı 1.662 liradan 1.768 liraya çıkacak. En düşük SSK emeklisi maaşı 2.420 TL'den 2.575 liraya yükselecek.

Emekli maaşından kesilen parayı nasıl öğrenebilirim?

Emekli aylığınızdan bir icra dosyası için kesinti yapılıyorsa bunu e-Devlet Kapısı altında "Emekli Ödeme Bilgileri" başlığı altında görebilirsiniz. Bu sayfadayken geçmiş aylara ait aylık ve kesinti bilgilerinize ulaşmak için "Yeni Sorgu" butonuna basarak gelen ekranda ay ve yıl seçerek sorgulama yapabilirsiniz.

Emekli maaşını gösterir belge nereden alınır?

Bağ-Kur'a bağlı çalışan bir kişi gelir belgesi olarak vergi levhası göstermeleri yeterli olmaktadır. Emekliler için ise yine E-Devlet üzerinden alınabiliyor.

Emekli maaşı aylık borcu kesintisi nedir?

Herhangi bir devlet kurumuna ödemediğiniz vergi gibi borçlarınız olması durumunda bu borcun icra takibine düşmesi sonucu emekli maaşınızdan 1/4 oranında bir kesinti yapılıyor. Emekli olduğunuz halde sigortalı bir işte çalışmaya devam ediyorsanız emekli maaşınıza sosyal güvenlik destekleme primi kesintisi de yansıyor.

SSK emekli maaş bordrosu nereden alınır?

e-Devlet Kapısı bünyesinde bulunan Sosyal Sigortala Kurumu sayfası sayesinde 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ya da 4C( Emekli sandığı) ile sigortalı olun tüm bilgilerinize dakikalar içinde online ulaşabilirsiniz. Her türlü kaydın tutulduğu sistem üzerinden onlarca farklı bilgiyi edinebilirsiniz.