Türkçenin nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Türkçenin nasıl yazılır TDK?
  2. Türkçe'yi nasıl yazilir?
  3. Türk dilinin nasıl yazılır?
  4. Türkçe nasıl yazılır büyük mü?
  5. Cümle arasında Türkçe nasıl yazılır?
  6. Türkçe'den ayrılır mı?
  7. Türkçe mi Türkçe mi?
  8. Türk Dili Dergısı nasıl yazılır?
  9. Turkce de mi turkcede mi?
  10. Türk Dili dergisinde nasıl yazılır?
  11. Türk Dili ve Edebiyatı Nasıl Yazılır?

Türkçenin nasıl yazılır TDK?

TDK YAZIMI TÜRKÇENİN Mİ, TÜRKÇE'NİN Mİ? TDK'ye göre ''Türkçenin'' olarak kesme işareti olmadan yazılmalıdır.

Türkçe'yi nasıl yazilir?

Bu kelime genellikle Türkçe'yi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türkçeyi şeklinde olmalıdır.

Türk dilinin nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Türk Dili şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türk dili şeklinde olmalıdır.

Türkçe nasıl yazılır büyük mü?

6. Millet, boy, oymak adları büyük harfle başlar: Alman, Arap, İngiliz, Japon, Rus, Türk; Kazak, Kırgız, Oğuz, Özbek, Tatar; Hacımusalı, Karakeçili vb. 7. Dil ve lehçe adları büyük harfle başlar: Türkçe, Almanca, İngilizce, Rusça, Arapça; Oğuzca, Kazakça, Kırgızca, Özbekçe, Tatarca vb.

Cümle arasında Türkçe nasıl yazılır?

Bu bağlamda TDK üzerinden verilen bilgi eşliğinde, bu sözcük adına herhangi bir biçimde kesme işareti kullanılmaz. Bu sebepten dolayı tek başına ya da cümle içerisinde kullanırken, 'Türkçenin' biçimde ele alınmalı ve doğru şekilde yazılmalıdır. ''Türkçenin çok güzel bir dil olduğunu biliyoruz.''

Türkçe'den ayrılır mı?

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ...

Türkçe mi Türkçe mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Türkçe'ye şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türkçeye şeklinde olmalıdır.

Türk Dili Dergısı nasıl yazılır?

Bu kuralı Türk Dili dergisinin yazımı için uyguladığımızda derginin adı olan "Türk Dili" büyük harflerle yazılır fakat bu özel isimden sonra gelen kelimeler ise küçük yazılır. Bu durumda dergi isminin devamında gelen "dergi" sözcüğü küçük harfle yazılmalıdır.

Turkce de mi turkcede mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Türkçe'de şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türkçede şeklinde olmalıdır.

Türk Dili dergisinde nasıl yazılır?

Türkçe imla kurallarına göre; gazetelerin ve dergilerin isimleri özel isim olduğundan özel isimler büyük harfle yazılır. Bu kuralı Türk Dili dergisinin yazımı için uyguladığımızda derginin adı olan "Türk Dili" büyük harflerle yazılır fakat bu özel isimden sonra gelen kelimeler ise küçük yazılır.

Türk Dili ve Edebiyatı Nasıl Yazılır?

Bu kelime genellikle Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı'nın şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığının şeklinde olmalıdır.