Lazer göz ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Lazer göz ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?
  2. Göz Lazer ameliyatı zararlı mı?
  3. Lazer ameliyatından sonra damlalar kaç gün kullanılır?
  4. Smile lazer kaç günde iyileşir?
  5. Lazer yarası kaç günde iyileşir?
  6. Göz Çizdirmeden sonra lens kullanılır mı?
  7. Göz çizdirme ameliyatı kaç numaraya kadar yapılır?

Lazer göz ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?

Ameliyattan sonra 5 gün gözünüze su vurmayınız ve 20–30 gün denize, havuza ve kaplıcaya girmeyiniz. Ameliyattan sonra gözünüzü ovmayınız ve üzerine yatmayınız. Ameliyattan sonra ortalama 1 ay sonra size yakın gözlüğü ve gerekirse uzak gözlüğü verilecektir. Özel durumlarda bu süre kısaltılabilir.

Göz Lazer ameliyatı zararlı mı?

"LAZERDE KÖRLÜK RİSKİ YOK" Dr. Gülmez, "Lazer tedavisi onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır. Lazer ameliyatı ileride göreceğiniz herhangi biz göz tedavisine (katarakt ameliyatı dahil) engel ya da sebep değildir.

Lazer ameliyatından sonra damlalar kaç gün kullanılır?

Operasyonun ertesi günü gündelik yaşantınıza dönebilirsiniz. Operasyondan sonra doktorunuzun önereceği suni gözyaşı damlası 3 ila 6 ay arası kullanılmalıdır.

Smile lazer kaç günde iyileşir?

Minimal invaziv bir yöntem olduğu için, gözlerin iyileşmesi sadece 1-2 gün sürer. Bu, durum günlük hayatınızı az da olsa değiştirmenize neden olur, normal aktivitelerinize ameliyattan sonraki 5 gün içinde geri dönebilirsiniz.

Lazer yarası kaç günde iyileşir?

Hafif yanıklar daha çabuk iyileşirken 2.derece yanıkların iyileşmesi 3-4 hafta sürebilir, iz kalabilir.

Göz Çizdirmeden sonra lens kullanılır mı?

Yanlış: Lazer sonrası kozmetik renkli lens kullanımı kesinlikle yasaktır. Doğru: Yumuşak kontakt lens kullanımı için göz yapısının tamamen iyileşmesi gerekir.

Göz çizdirme ameliyatı kaç numaraya kadar yapılır?

Gözlük dereceleri; miyoplarda 8 dereceye, hipermetrop ve astigmat olanlarda ise 4 dereceye kadar olanlar lazer göz ameliyatı için uygun adaylardır. Daha yüksek numaralarda hem hastanın güvenliği hem de görsel başarı için göz içi lens implantasyon cerrahisi tercih edilmelidir.