Tolere edebilme ne demek?

İçindekiler:

  1. Tolere edebilme ne demek?
  2. Tolere etmek mi tolere etmek mi?
  3. Suistimal etmek ne demek?
  4. Tolerasyon nedir?
  5. Tolere ne demek türkçe?
  6. Tolere ne demek turkce?
  7. El oğlu nasıl yazılır?
  8. Suistimal mı suiistimal mı?
  9. Tolerans ne demek TDK?
  10. Adı ile müsemma ne demek?
  11. Tolere etmek hangi dil?
  12. Tesamuh etmek ne demek?
  13. Toros hangi dil?
  14. El Kızı El oğlu nasıl yazılır?
  15. Istanbul Erkek Lisesinden nasıl yazılır?
  16. Suistimal nasil yazilir TDK?

Tolere edebilme ne demek?

Yazılı veya sözlü dilde kullanılan "tolere etmek" ifadesi birini hoşgörmek, tahammül etmek, kusurunu görmezden gelmek anlamına gelmektedir.

Tolere etmek mi tolere etmek mi?

Tolere mi?” yoksa “Tolore mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tolore şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tolere şeklinde olmalıdır.

Suistimal etmek ne demek?

Suistimal Türk dil kurumuna göre görevi kötüye kullanmak demektir.

Tolerasyon nedir?

tolerans: Müsamaha, tesahül, herkesi kendi dininde serbest bırakma.

Tolere ne demek türkçe?

Tolere kelimesi dilimizde sıkça kullanılır. Tolere, Fransa dilinden Türkçe'mize geçmiştir. Türk Dil Kurumuna (TDK) göre "tolere" kelimesinin anlamı; hoşgörmek, kaldırmak, katlanmak, tahammül etmek ve gidermektir. ... İşte Lebalep tdk anlamı!

Tolere ne demek turkce?

TOROS, Anadolu'da Ege denizi kıyılarından – Karia'dan başlayarak- Van Gölü'nün güneyine, dünyada ise Asya'nın doğu sahiline kadar uzanan dağ sisteminin adıdır ve uzandığı yönlere göre isimler alır. ... Verilen tüm bu bilgiler Toros isminde hem dağ hem de boğa anlamına gelen bir kökü n varlığı sonucuna bizi ulaştırmaktadır.

El oğlu nasıl yazılır?

Eloğlu mu?” yoksa “El oğlu mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle El oğlu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Eloğlu şeklinde olmalıdır.

Suistimal mı suiistimal mı?

Türk Dil Kurumu yani TDK'nın güncel yazım kılavuzuna göre bu kelimenin doğru yazılışı suistimal şeklindedir. Yani doğrusu u harfi ile yazılmasıdır.

Tolerans ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'tolerans'tır. TOLERANS NE DEMEK: 1- Hoşgörü. 2- İşlenmiş bir parçanın yapım ölçüsünde olabilecek özür payı.

Adı ile müsemma ne demek?

MÜSEMMÂ 1. İsimlendirilmiş, belli bir isimle anılmış: Cemî-i esmânın yollarını câmi olan sırât-ı müstakim, Allah ismiyle müsemmâ olan zât-ı ulûhiyyete mahsustur (Ahmet A. Konuk). ... Zâtına mahsus ilâhî isimlerle adlandırılmış olan Allah: Âdeme eşyâda esmâ görünür / Cümle esmâda müsemmâ görünür (Niyâzî-i Mısrî).

Tolere etmek hangi dil?

Tolere etmek hangi dil? Tolere kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Tolere, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Tesamuh etmek ne demek?

1. Hoş görme, müsâmaha etme: Gizli iptilânıza göz yumar, tesâmüh ederim (Ahmed Vefik Paşa).

Toros hangi dil?

Kiepert'e göre Tür kelimesi Anadolu yoluyla Eski Yunanca'ya geçmiş ve bu dile göre uyarlanarak Toros biçimini kazanmıştır.

El Kızı El oğlu nasıl yazılır?

Doğru kullanımı Eloğlu şeklinde olmalıdır.

Istanbul Erkek Lisesinden nasıl yazılır?

İstanbul Erkek Lisesi (İEL) ya da eski adıyla İstanbul Sultanisî, İstanbul'un Cağaloğlu semtinde, Osmanlı döneminde kurulmuş Numune-i Terakki Mektebinin devamı niteliğinde olan, günümüzde Anadolu Lisesi statüsünde hizmet veren eğitim kuruluşu.

Suistimal nasil yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu yani TDK'nın güncel yazım kılavuzuna göre bu kelimenin doğru yazılışı suistimal şeklindedir. Yani doğrusu u harfi ile yazılmasıdır. Ancak günümüzde bu kelimeyi kullanan vatandaşların önemli bir çoğunluğu hatalı bir biçimde ü harfi ile yazmakta ve söylemektedir.