Yüksek istişare kurulu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Yüksek istişare kurulu ne iş yapar?
  2. YIK görevi nedir?
  3. YIK üyeleri kaç kişi?
  4. YIK anlamı nedir?
  5. Cumhurbaşkanı kim vekalet eder?
  6. Cumhurbaşkanlığı basın danışmanı kim?

Yüksek istişare kurulu ne iş yapar?

YİK, Enstitü adına üst düzey ziyaretleri ve kabulleri gerçekleştirir, YİK'in sekretaryasını ve karar defterini Enstitü Başkanlığı tutar, YİK kararları Enstitü için tavsiye niteliğindedir.

YIK görevi nedir?

Yükseköğretim Denetleme Kurulu Teşkilat, Görev ve Çalışma Usulleri Yönetmeliği'nin 7. maddesine göre Yükseköğretim Denetleme Kurulu'nun görevleri şunlardır: ... Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından önerilen veya kurul üyeleri tarafından getirilerek gündeme alınan konular üzerinde görüşmek ve gerektiğinde karar almak.

YIK üyeleri kaç kişi?

olmak üzere yirmiiki kişiden oluşur. MADDE 5. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı tarafından Kurul üyeleri arasından dört yıl süre ile seçilir.

YIK anlamı nedir?

Cumhurbaşkanı tarafından seçilen ve kendisine fikir sunacak, danışmanlık edecek kişilerden oluşan yapıdır. Bu birimde Cumhurbaşkanı, özel uzmanlık gereken konularda, ülke dışında veya dış kuruluşlarda özel görevleri ifa etmek üzere kişiler görevlendirmektedir.

Cumhurbaşkanı kim vekalet eder?

Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması halinde, kırk beş gün içinde Cumhurbaşkanı seçimi yapılır. Yenisi seçilene kadar Cumhurbaşkanı yardımcısı Cumhurbaşkanlığına vekâlet eder ve Cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanır.

Cumhurbaşkanlığı basın danışmanı kim?

Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atandı. Siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmaları bulunan Fahrettin Altun, 1976 yılında Almanya Stuttgart'ta doğdu.