Solan Menekşe nasıl canlandırılır?

İçindekiler:

  1. Solan Menekşe nasıl canlandırılır?
  2. Menekse nereyi sever?
  3. Menekşe nasıl saksıya dikilir?
  4. Afrika menekşesi hangi ortamı sever?
  5. Menekşe soğuğa dayanır mı?
  6. Menekşe hangi mevsimde olur?
  7. Mor menekşe nasıl çoğaltılır?
  8. Menekşe yaprağı nasıl çoğaltılır?
  9. Menekşe yaprakları sarardı ne yapmalıyım?
  10. Menekşe yaprakları neden renk değiştirir?

Solan Menekşe nasıl canlandırılır?

Solan menekşeyi kurtarabilmek için öncelikle sağlıklı bir sulama rutini oluşturmanız gerekli. Bitkiye nem sağlamak için az miktarda suyu saksı tabağında bırakabilirsiniz. Yeniden sulamadan önce köklerin etrafındaki toprağın tamamen kurumasına izin vermek çiçek açmaya teşvik eder.

Menekse nereyi sever?

Menekşe tropikal iklimleri seven bir çiçektir. Gün ışığını sever ancak direk olarak güneş ışığı bitkinize zarar verir. Evinizde doğu veya batı cephe varsa, menekşenizi bu yönlere bakan pencerelerin önüne koymalısınız.

Menekşe nasıl saksıya dikilir?

Bu yöntemde koparılan yaprak suyun içinde bir süre bekletilir ve bir süre sonra çıkan kökler çıplak gözle görülebilir. Menekşe toprağı hazırlanıp saksıya konulduktan sonra, köklenmiş yaprak menekşe toprağı bulunan saksıya dikilir ve can suyu dökülür.

Afrika menekşesi hangi ortamı sever?

Afrika menekşesi aydınlık sever ama direkt güneş ışığında yaprakları yanabilir. Perde arkasından süzülen ışık daha uygundur. Cam önüne perdenin arkasına yerleştirebilirsiniz. Evin ortasında yer alırsa da yeterli güneş alamayacağı için büyüyemez.

Menekşe soğuğa dayanır mı?

Menekşeler iç mekan bitkisidir. Çok sıcak ya da soğuk havada büyüyemezler. En iyi gelişimlerini gündüz 21-27, gece 16-21 derece sıcaklıklarda yaparlar. 15 derecenin altı ve 27 derecenin üstü sıcaklıklarda menekşelerin gelişimi yavaşlar.

Menekşe hangi mevsimde olur?

Çiçeklerinin rengi genellikle, çiçeğin adını verdiği menekşe rengindedir. Fakat mavi, sarı, beyaz, pembe ya da çok renkli açan türleri de bulunur. Çok bol çiçek açar, tüm bahar ve yaz döneminde çiçek açtığı görülebilir.

Mor menekşe nasıl çoğaltılır?

Menekşeyi çoğaltmak için bitkinin sağlıklı köklerinden ayırma yöntemi kullanılır. Kökten çıkan ve yukarı doğru uzanan bölümler yeni bitkiler için filizler oluşturur. Bu yeni menekşeler yeni saksılara dikilerek, yeni menekşeler büyütülebilir.

Menekşe yaprağı nasıl çoğaltılır?

Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.

Menekşe yaprakları sarardı ne yapmalıyım?

Yaprakarından sulamak menekşeyi soldurup öldürecektir bu nedenle saksının altından bir tabağa su koyarak sulamak en doğru sulama şekli olacaktır. Çok sıcakta ya da çok soğukta değil, oda sıcaklığında bakımı yapılmalıdır.

Menekşe yaprakları neden renk değiştirir?

Karanlık yaprakları olan menekşeler aşırı ışığa daha dayanıklıdır. Yaprak plakası kışın soğuk suya, soğuk suyla veya bol suyla temas ettiğinde sarıya dönebilir.