Hacettepe kaç seçmeli ders?

İçindekiler:

  1. Hacettepe kaç seçmeli ders?
  2. Hacettepe seçmeli ders nasıl Sildirilir?
  3. Hacettepe Go dersi nedir?
  4. Hacettepe bir dönemde kaç kredi?
  5. Mezun olmak için kaç seçmeli ders?
  6. Seçmeli ders nasıl silinir?
  7. Hacettepe nasıl mezun olunur?
  8. Bir dönemde kaç AKTS alınır Hacettepe?
  9. Hacettepe mezun olmak için kaç kredi gerekir?
  10. Mezun olmak için kaç AKTS Medipol?

Hacettepe kaç seçmeli ders?

Hacettepe Üniversitesi Seçmeli Dersler Birimi Koordinatörlüğü Uygulama Usül ve Esasları'nda yer alan Madde 4'e göre:Buna göre: Öğrenciler öğrenim hayatları boyunca 2 yıllık programlar için en fazla 2, 4 ve üzeri yıllık programlar için en fazla 3 adet SEC kodlu ders alabileceklerdir.

Hacettepe seçmeli ders nasıl Sildirilir?

Üniversitemiz Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 26/2 maddesi uyarınca daha önce programınıza alıp başarısız olduğunuz (F1, F2, F3) seçmeli dersleri sildirme talepleriniz için Fakültemiz web sayfasında yer alan "Seçmeli Dersten Vazgeçme (Sildirme) Dilekçesini"//www.hukukfakultesi.hacettepe.edu.tr/tr/menu/ ...

Hacettepe Go dersi nedir?

Hacettepe Üniversitesi'nde seçmeli go dersi açıldı. Ders kapsamına go'nun tarihi, go kültürü ve etiği, Türkiye'de ve dünyada go oyunu, go terim ve kavramları, oyun açılışı ve oyun içi stratejiler konularında teorik eğitim verilecek.

Hacettepe bir dönemde kaç kredi?

İki yarıyıllık bir programda derslerin AKTS toplamı her bir yarıyıl için 30, toplam 60 AKTS dir. Bu durumda 4 yıllık bir lisans programının kredi miktarı 240 AKTS'dir. Çeşitli nedenlerle derslerini düzenli alamayan bazı öğrenciler bir yarıyılda 30'un altında kalabilir ya da üzerine çıkabilirler.

Mezun olmak için kaç seçmeli ders?

Mezun olmak için gerekli olan 240 AKTS'nin (146 kredi) 150 AKTS'si (98 kredi) zorunlu derslerden, 90 AKTS'si (48 kredi) ise seçmeli derslerden oluşmaktadır. Mezuniyet için gerekli AKTS toplamı içinde zorunlu derlerin payı %62,5 iken seçmeli derslerin payı %37,5'tur.

Seçmeli ders nasıl silinir?

A-) Seçmeli Ders Sil 1-) Ortaöğretim Kurum İşlemleri > Seçmeli Ders İşlemleri > Seçmeli Ders Sil ekranına giriniz. 2-) Öğrencinin TC Kimlik No giriniz, Bul düğmesini tıklatınız. 3-) Seçmeli Derslerini Sil kutusunu işaretleyiniz. 4-) Kaydet düğmesini tıklatınız.

Hacettepe nasıl mezun olunur?

Bu programdan mezun olabilmek için, Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 30. maddesinde belirtilen mezuniyet koşullarının yanı sıra, öğrencinin her dönem en az 1 bölüm içi seçmeli ders alması ve ortak zorunlu dersler hariç, en düşük 143 ulusal kredi ve toplam 240 AKTS kredisi ...

Bir dönemde kaç AKTS alınır Hacettepe?

1) Bir yarıyılda en fazla kaç AKTS kredi alabilirim? Öğrenciler dört yıllık programlarda birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü yarıyıllarda en fazla 30 AKTS kredili, beşinci yarıyıldan itibaren en fazla 40 AKTS kredili ders alabilirler. Öğrencilerin başka üniversitelerden aldıkları dersler de bu sınırlamaların içindedir.

Hacettepe mezun olmak için kaç kredi gerekir?

Bu durumda 4 yıllık bir lisans programının kredi miktarı 240 AKTS'dir. Çeşitli nedenlerle derslerini düzenli alamayan bazı öğrenciler bir yarıyılda 30'un altında kalabilir ya da üzerine çıkabilirler. Ancak mezuniyet durumunda öğrencinin 240 AKTS lik dersi almış olması beklenir.

Mezun olmak için kaç AKTS Medipol?

- Toplamda 248 AKTS toplamış olmalıdır. Genelde mezuniyet için 240 AKTS toplanması gerektiğini biliyorsunuz ama bizim iki stajımız da zorunlu olduğu onların AKTS'leri (4+4) de mezuniyet için ilave koşul olmaktadır.