Ayak üstü bitişik mi?

İçindekiler:

  1. Ayak üstü bitişik mi?
  2. Ayak üstü mü ayak üstü mü?
  3. Ayaküstü ne anlama gelir?
  4. Çağ dışı ayrı mı?
  5. Kılıç balığı nasıl yazılır?
  6. Ayaküstü yemek ne demek?
  7. Olağanüstü hal ne demek TDK?
  8. Olağanüstü olaylar ne demek?

Ayak üstü bitişik mi?

TDK'ya Göre Ayaküstü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? TDK'ya göre ayaküstü birleşik bir kelimedir.

Ayak üstü mü ayak üstü mü?

Bu kelime genellikle Ayak üstü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ayaküstü şeklinde olmalıdır.

Ayaküstü ne anlama gelir?

AYAK ÜSTÜ – AYAK ÜZERİ birl. zf. 1. Oturmadan, ayakta: Herkes misâfirler için hazırlanan sofradan bir iki bisküvi, bir sandöviç alır, ayak üstünde acele acele yerdi (Reşat N. Güntekin).

Çağ dışı ayrı mı?

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

Kılıç balığı nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kılıçbalığı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kılıç balığı şeklinde olmalıdır.

Ayaküstü yemek ne demek?

Fast food; (ya da ayaküstü yemek) kısa sürede hazırlanan ve seyyar satıcılarda, büfelerde ve restoranlarda hemen tüketmek veya paket yapılmak üzere satışa sunulan yiyecek.

Olağanüstü hal ne demek TDK?

Olağanüstü hâl (OHAL) , olağanüstü yönetim usullerinin uygulanmasını gerektiren doğal afet, tehlikeli salgın hastalık, ağır ekonomik bunalım, kamu düzenini ciddi biçimde bozan yaygın şiddet olayları gibi durumlar.

Olağanüstü olaylar ne demek?

Olağanüstü hâl, tarihinde yürürlüğe giren 2935 sayılı Olağanüstü Hâl Kanunu kapsamında tabii afet, tehlikeli salgın hastalıklar, ağır ekonomik bunalım ve “anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ...