Gümrük vergisi neleri kapsar?

İçindekiler:

  1. Gümrük vergisi neleri kapsar?
  2. Gümrük vergisi yüzde kaç?
  3. Elektronik eşya gümrük vergisi ne kadar?
  4. Kumaş gümrük vergisi ne kadar?
  5. Elektronik aletler vergisi ne kadar?
  6. Ithalde alınan vergiler nelerdir?

Gümrük vergisi neleri kapsar?

Gümrük vergisi, dış ticaret yapan iki veya daha fazla ülke arasında ve hizmetlerin ülkeye girişlerinde o ülke ekonomisinin aldığı vergidir. Bir ülke başka ülkeye ihracat yaptığında karşı ülke malın ülkeye girişinde gümrük vergisi adında belli oranlarda ve mal çeşidine göre çeşitlenmiş para alır.

Gümrük vergisi yüzde kaç?

NOT: Türkiye'de ÖTV uygulanarak satılan ürünler, yurt dışından posta veya kargo yoluyla getirildiğinde de oranında ÖTV alınmaktadır.

Elektronik eşya gümrük vergisi ne kadar?

Geçtiğimiz günlerde oyun konsollarına getirilen %50'ye kadar ek vergi ve 200 dolardan ucuz akıllı telefonlar için getirilen gözetim uygulamasının ardından şimdi de elektronik cihazlardan ev eşyalarına kadar birçok ürüne ilave %30 gümrük vergisi getirildiği açıklandı.

Kumaş gümrük vergisi ne kadar?

Buna göre yüzde 90 gümrük vergisi alınan tamamlanmış tekstil ürünlerine yüzde 40 ilave vergi gelmesiyle toplam vergi yüzde 36'ya denk geliyor. Tamamlanmış ürünlere uygulanan toplam vergi, 2018'de sıfırdan yüzde 22,5'e çıkmış, Ocak 2020'den bu yana yüzde 27 seviyesinde uygulanıyordu.

Elektronik aletler vergisi ne kadar?

Elektronik cihazlar dahil birçok ürüne ileve yüzde 30 Gümrük vergisi getirildi. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı elektronik ev eşyaları, mücevherat, oyun aletleri, zirai aletler ve spor malzemelerinin de bulunduğu çok sayıda ürünü ilave yüzde 30 zam geldi.

Ithalde alınan vergiler nelerdir?

İthalattan alınan en yaygın ve başlıca vergiler gümrük vergisi, toplu konut fonu, ilave gümrük vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, dampinge karşı vergi, ek mali yükümlülük ve kaynak kullanımını destekleme fonudur.