Küplere deyiminin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Küplere deyiminin anlamı nedir?
  2. Küplere binmek atasözünün açıklaması nedir?
  3. Dünya başına yıkıldı ne demek?
  4. Pabuca dama atılmak ne demek?

Küplere deyiminin anlamı nedir?

Çok sinirlenmek ve bunu görsel açıdan oldukça fazla belli etmek söz konusu olduğunda küplere binmek deyimi kullanılmaktadır. Böyle durumlarda kişi etrafına inanılmaz sinirlenir, bağırıp çağırır ve hatta yüzü kızarır. Böylesi bir öfke derecesini anlatmak adına bize küplere binmek deyimi değerlendirilmektedir.

Küplere binmek atasözünün açıklaması nedir?

Küplere Binmek deyiminin anlamı:Haddinden fazla öfkelenme, kızmak, sağa sola ateş saçmak. ➡Küplere Binmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Yeni saatimi kırdığımı öğrenen annem küplere bindi.

Dünya başına yıkıldı ne demek?

➡Dünya başına yıkılmak deyiminin anlamı:Dara düşmek, felâkete uğramak, umutlarını yitirmek, çok üzülüp acı çekmek. ➡Dünya başına yıkılmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Trafik kazasında kocasını ve iki çocuğunu kaybeden kadının dünyası başına yıkılmıştı.

Pabuca dama atılmak ne demek?

Peki pabucu dama atılmak ne demek. ... Pabucu dama atılmanın günümüzde, "Kendinden üstün birinin çıkmasıyla gözden düşmek." veya "Bir şeyin daha iyisine sahip olduğu için diğerini bir kenara itmek." anlamlarında kullanılmaktadır.