Kişisel veriler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kişisel veriler nelerdir?
  2. Kişisel veriler nedir nasıl korunur?
  3. Nitelikli kişisel veriler nelerdir?
  4. Özel kişisel veriler nelerdir?
  5. Adres bilgileri kişisel veri midir?
  6. Kişisel veri sahibi kimdir?
  7. Kişisel veriler neden korunmalı?
  8. Şirkete verilen kişisel veriler ne zaman silinir?
  9. Ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme nedir?
  10. Veriler nelerdir?
  11. KVKK dan kim sorumlu?
  12. Irtibat kişisi kimdir?
  13. Kişisel verileri Koruma Kurulu hangi tutar aralığında ceza verebilir?
  14. Kimler kişisel verileri Koruma Kanuna tabidir?
  15. Verbis nedir kimler kayıt olacak?

Kişisel veriler nelerdir?

İsim, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler gibi veriler dolaylı da olsa kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle kişisel verilerdir.

Kişisel veriler nedir nasıl korunur?

Kimliği belirli olan bir kişiye ait olan her türlü bilgiyi içeren verilere kişisel veriler denilmektedir. Bu veriler kişi ile ilgili her türlü bilgi, doğum tarihi, kimlik numarası, sigorta numarası gibi bilgilerdir. Kişisel veriler kanunla da korunan veriler olarak bilinmektedir. ... Kişisel veriler özel olan verilerdir.

Nitelikli kişisel veriler nelerdir?

Kanunun 6. maddesi gereğince özel nitelikli kişisel veriler; “Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve ...

Özel kişisel veriler nelerdir?

Bunlar; kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileridir.

Adres bilgileri kişisel veri midir?

Tüzel kişinin verileri kişisel verinin dışında bulunmaktadır. Burada bahsedilen bilgiler; ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, telefon numarası, taşıt plakası, TC no, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmişi, resim, görüntü, ses kayıtları, parmak izi, e-posta adresi, aile ve sağlık bilgileridir.

Kişisel veri sahibi kimdir?

Veri sahibi en kısa tanımı ile “kişisel verisi işlenen gerçek kişiyi” ifade etmektedir. Çeşitli mecralarda “ilgili kişi”, “verisi işlenen”, “veri öznesi”, “veri konusu kişi” gibi birçok adlandırma olsa da anlatış kolaylığı açısından biz “veri sahibi” ibaresini tercih etmekteyiz. dahi veri sahibidir.

Kişisel veriler neden korunmalı?

İşletmeler tarafından sıkça depolanan bilgilerin önemli parçaları; Çalışanların kayıtları, müşteri kimlik detayları, sadakat planları, müşterilerce tesis edilen işlemlerin dökümlerinden oluşmakla birlikte, bu hususlara dair verilerin korunması önem arz etmektedir. ...

Şirkete verilen kişisel veriler ne zaman silinir?

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesiyle ilgili yapılan bütün işlemler kayıt altına alınır ve söz konusu kayıtlar, diğer hukuki yükümlülükler hariç olmak üzere en az üç yıl süreyle saklanır.

Ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme nedir?

Veri sorumluları sicili yani VERBİS, veri sorumlularının kayıt olmak zorunda oldukları ve veri işleme çalışmalarını ile ilgili bilgileri beyan ettikleri bir kayıt sistemidir.

Veriler nelerdir?

Veri, bilgisayarların işleyebileceği bir forma dönüştürülmüş gerçekler (sayılar, kelimeler, ölçümler, gözlemler, vb.) topluluğudur. Hangi sektörde çalışırsanız çalışın, ya da ilgi alanlarınız ne olursa olsun, “verinin” dünyamızın yüzünü nasıl değiştirdiğine dair bir hikayeyle karşılaşacaksınız.

KVKK dan kim sorumlu?

Kişisel verilerin işlenmesine ilişkin kararların alınması yetkisi ise veri sorumlusuna aittir. Veri sorumlusu kişisel verilerin işlenme amacını ve yöntemini belirleyen kişidir.

Irtibat kişisi kimdir?

İrtibat Kişisi, veri sorumlusu ile ilgili kişi veya Kişisel Verileri Koruma Kurumu arasındaki iletişimin sağlanmasından sorumlu kişidir.

Kişisel verileri Koruma Kurulu hangi tutar aralığında ceza verebilir?

Kanun çerçevesinde uygunsuz davrananlar için, 5.000 TL ile 1.000.000 TL arasında, son derece ciddi para cezaları öngörülmektedir.

Kimler kişisel verileri Koruma Kanuna tabidir?

MADDE 2- (1) Bu Kanun hükümleri, kişisel verileri işlenen gerçek kişiler ile bu verileri tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işleyen gerçek ve tüzel kişiler hakkında uygulanır.

Verbis nedir kimler kayıt olacak?

VERBİS; kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin, kişisel veri işlemeye başlamadan önce kaydolmaları gereken ve işlemekte oldukları kişisel verilerle ilgili kategorik bazda bilgi girişi yapacakları bir kayıt sistemidir.