Ek yerleştirme nedir nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Ek yerleştirme nedir nasıl olur?
  2. YKS Ek yerleştirme puanı nedir?
  3. Ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılıyor?
  4. Ek yerleştirmede ek puan geçerli mi?
  5. YKS ek tercih ücreti ne kadar 2021?
  6. Ek yerleştirmede puanlar düşüyor mu?
  7. Ek puanımı nasıl kullanabilirim?

Ek yerleştirme nedir nasıl olur?

Yks ek yerleştirme süreci 2019 üniversite birinci yerleştirme işlemleri sırasında herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen veya herhangi bir tercihte bulunmayan adayların başvurabildiği bir süreçtir.

YKS Ek yerleştirme puanı nedir?

Ek puanlı yerleştirme hakkı, meslek lisesi mezunlarına tanınan bir sistemdir. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması hâlinde sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir.

Ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılıyor?

Adaylar, 2021 YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20- tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

Ek yerleştirmede ek puan geçerli mi?

Ek puanlı sıralama yalnızca ek puan alabilen öğrenciler arasında yapılan sıralamadır. Yalnızca okuduğu bölümle alakalı yapılacak tercihlerde ekleneceği vurgulanıyor. Tercihler yapılırken lisede okunan bölümden farklı tercihler yapılacaksa, ek puanlı yerleştirme ve öğrencinin başarı sıralamasına aldanmaması gerekir.

YKS ek tercih ücreti ne kadar 2021?

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETLERİ Ek yerleştirme tercih ücreti bu yıl ise 25 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylar, ek yerleştirme ücretini yatırmazlarsa yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

Ek yerleştirmede puanlar düşüyor mu?

Yapılacak olan iki kez YKS ek yerleştirmede birinci yerleştirme de puanlar aynen uygulanırken, 2. ek yerleştirmede YKS ek tercihlerindeki baraj puanlarında düşme yaşanacak. 2021 YKS ek tercihinde bulunacak gençlere müjdeli haberi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti: "Yükseköğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih ...

Ek puanımı nasıl kullanabilirim?

Ek puanlı yerleştirme hakkı meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması hâlinde sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir.