Cüzamlı ne demek?

İçindekiler:

  1. Cüzamlı ne demek?
  2. Bulmacada sarp geçit ne demek?
  3. Bulmacada teneşir ne demek?
  4. Sağır bulmaca cevap ne?
  5. Cüzzam kaç sene sürdü?
  6. Cüzzam ne zaman ortaya çıktı?
  7. Konkav içbükey ne demek bulmaca?

Cüzamlı ne demek?

Cüzzam, Mycobacterium leprae bakterisinin neden olduğu kronik, ve sürekli ilerleyen bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyona verilen isimdir. Cüzzam ya da diğer adıyla lepra aynı zamanda 19. yüzyılda hastalığa neden olan bakteriyi keşfeden bilim insanının adıyla Hansen hastalığı olarak da bilinir.

Bulmacada sarp geçit ne demek?

Davan ve akabe, bulmacada "sarp geçit" yanıtları arasında yer alır.

Bulmacada teneşir ne demek?

Teneşir 7 Harfli Bulmaca Cevabı Bu bağlamda anlamı üzerinde ölü yıkanan kerevet şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda yine aynı anlamı taşıyan 7 harfli bir yanıt bulunuyor. Bu yanıt ise, 'Salacak' kelimesidir.

Sağır bulmaca cevap ne?

Kare ve çengel bulmacalarda "Kulağı duymayan" sorusunun yanıtında boşluk 3 harflidir ve cevabına KER yazabilirsiniz..

Cüzzam kaç sene sürdü?

Semptomların cüzzamlı kişilerde ortaya çıkması bakterilerle temas ettikten sonra genellikle 3 ila 5 yıl sürer. Bazı insanlar 20 yıl sonra bile belirti göstermezler.

Cüzzam ne zaman ortaya çıktı?

Birçok bilim adamı cüzzam hastalığına ait en eski vesikanın M.Ö. 1550 yılına ait eski bir Mısır papirüsü olduğu görüşündedirler. Yine M.Ö.600'lü yıllara ait Hint belgelerinde de bu hastalığa benzer bir hastalıktan bahsedilmektedir.

Konkav içbükey ne demek bulmaca?

İçbükey bulmacasının altı harfli ilk cevabı konkav kelimesidir. İç bükey bulmacasının altı harfli ikinci cevabı mukaar kelimesidir.