Ilçe kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Ilçe kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Il ve şehir eş anlamlı mı?
  4. Memleket es anlami nedir?
  5. Il ve şehir aynı mı?
  6. Il in es anlami nedir?

Ilçe kelimesinin eş anlamı nedir?

İlçeden daha büyük ve daha kalabalık olan yerlere ise il ya da şehir adı verilir. Türkçede ilçe ile aynı anlama gelen iki kelime vardır. 1- Kaza: Dilimize Arapçadan geçmiş olan kaza kelimesi, ilçe sözcüğü ile anlamlıdır.

Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir?

TALEBE EŞ ANLAMLISI Talebe eş anlamlısı olan sözcük; öğrencidir. Öğrenci kelimesi dilimizde sıklıkla kullanılmakla birlikte talebe kelimesi ise daha çok eski dönemlerde tercih edilmektedir.

Il ve şehir eş anlamlı mı?

İl kelimesinin birçok eş anlamlısı bulunmaktadır, bunlardan bazıları; Valilik, şehir, yurt, el, vatan ve vilayettir. Zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Tüm bu kelimeler birbiri yerine rahatlıkla kullanılabilir.

Memleket es anlami nedir?

Sözlük kaynaklarında memleket kelimesi için belirtilen eş anlamlı kelimeler; Yurt, vatan, ülke, şehir ve yer(doğup büyüdüğü yer.)

Il ve şehir aynı mı?

Kent sözcüğü birçok dilde uygarlık anlamına gelen sözcüklerle ifade edilmiştir. ... Şehir ile kent aynı anlamdadır, il veya vilayet ise şehir veya kentin yanı sıra belirli bir alandaki orman, otlak, dağ, köy, bataklık, göl gibi bütün coğrafi unsurları içermektedir.

Il in es anlami nedir?

İL EŞ ANLAMLISI İl sözcüğünün anlamlı kelimesi vilayettir. Eski dile göre ise, ülke veya yurt anlamı taşımaktadır.